Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Στο αρχείο η δίωξη συνδικαλιστών αγροτών για κινητοποιήσεις

Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση δίωξης των προέδρων των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και Λάρισας, Κώστα Τζέλλα και Ρίζου Μαρούδα, αντίστοιχα.

Οπως είναι γνωστό, ενώ πρωτόδικα η κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών κατέρρευσε κατά την ακροαματική διαδικασία, τελικά καταδικάστηκαν, για δήθεν ηθική αυτουργία για τα μπλόκα, σε 1 χρόνο φυλάκισης. Με βάση αυτήν την εξέλιξη, χτες θα εκδικαζόταν στο Εφετείο Λάρισας η έφεση που είχαν ασκήσει οι Ρίζος Μαρούδας και Κώστας Τζέλλας.

Από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της Λάρισας αγρότες και εκπρόσωποι της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να καταδικάσουν τον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Ρίζος Μαρούδας σημείωσε:

«Αυτό που μας κινητοποιεί είναι τα οξυμένα προβλήματα, οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΚΑΠ, που είναι κατ' ουσία οι "ηθικοί αυτουργοί" οι οποίοι μας βγάζουν στον δρόμο. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας, κατακτημένο με σκληρούς αγώνες και θυσίες, να συνδικαλιζόμαστε και να παλεύουμε για την επιβίωσή μας αξιοποιώντας όλες τις μορφές των κινητοποιήσεων. Ούτε πρόκειται να μας φοβίσουν ούτε πρόκειται να μας σταματήσουν.

Απαιτούμε: Εδώ και τώρα να σταματήσουν τα "αγροτοδικεία". Εδώ και τώρα να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ