Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Νέες κινητοποιήσεις στις 14 Δεκέμβρη σε όλη τη χώρα

Να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και η 14η σύνταξη, όπως και τα αναδρομικά

Με νέες συγκεντρώσεις στους νομούς όλης της χώρας στις 14 Δεκέμβρη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (Δημοσίου - OAEE - ΙΚΑ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΔΕ) κλιμακώνουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, απαιτούν να οριστεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το «αντίδωρο» των 250 ευρώ που τους πετάει η κυβέρνηση και διεκδικούν όλα όσα τους έχουν αφαιρεθεί με τη βία.

Στην Αττική η συγκέντρωση ορίστηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10.30 π.μ. και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη, κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί κατά την πρόσφατη πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα.

Η ΣΕΑ καλεί τους συνταξιούχους να μην επαναπαυτούν, καθώς όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της «ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα για εμάς και για τα παιδιά μας, που τα ντύνουν με ωραία λόγια. Ηδη έχουμε γίνει μάρτυρες των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων που ψηφίστηκαν μέσα στην πανδημία από την κυβέρνηση, για να προστεθούν σε αυτούς που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι εντολές των επιχειρηματικών ομίλων είναι να συνεχίσουν σε αυτήν την πορεία και δεν θα σταματήσουν αν εμείς δεν τους σταματήσουμε. Γι' αυτό με κάθε τρόπο προσπαθούν να εμποδίσουν και να πνίξουν κάθε διεκδικητική και αγωνιστική φωνή».

Επισημαίνουν ακόμα ότι θεωρούν «απαράδεκτο, τη στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, που έφτασαν τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων να παίρνει συντάξεις που δεν φτάνουν για 15 μέρες του μήνα, να έρχονται και να πετούν στη χάση και στη φέξη κάποιο αντίδωρο, όπως αυτό των 250 ευρώ που πρόσφατα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Κάνουμε καθαρό στους πάντες ότι με φιλοδωρήματα δεν μας κοροϊδεύετε - αγωνιζόμαστε, απαιτούμε και διεκδικούμε ό,τι άδικα μας έχετε αφαιρέσει».

Προειδοποιούν την κυβέρνηση πως «οι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι της ζωής και του αγώνα, δίνουμε για μια ακόμη φορά το αγωνιστικό μας "παρών" και θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο, αφού γνωρίζουμε πως ό,τι μέχρι σήμερα καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αλλά και να κερδίσουμε, είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας. Θα κερδίσουμε και θα λύσουμε προβλήματα μόνο με μαζική συμμετοχή και την πύκνωση των γραμμών μας στους αγώνες».

Με τις νέες κινητοποιήσεις τους από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη διεκδικούν άμεσα:

  • Προσλήψεις γιατρών - νοσηλευτών, δημιουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
  • Να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και η 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Να τους αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020 - 2021.
  • Να τους αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και για τη 13η και 14η σύνταξη, αφορολόγητα, αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ