Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Οι εργαζόμενοι παίρνουν την υπόθεση του Σωματείου στα χέρια τους

Τη Δευτέρα 22 Νοέμβρη η εκλογοαπολογιστική συνέλευση στη Λάρυμνα

Να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση του αγώνα που δίνουν, για τη διασφάλιση της εργασίας, των δικαιωμάτων και του μόχθου τους μέσα από ένα δυνατό και αποφασιστικό σωματείο, επιδιώκουν εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, μέσα από τη νέα πρωτοβουλία που πήραν για την επιτυχία της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης του Σωματείου, που έχει οριστεί για τη Δευτέρα 22 Νοέμβρη, στις 11 π.μ.

Η πρωτοβουλία για την επιτυχία της συνέλευσης πάρθηκε μετά από σύσκεψη με μεγάλη συμμετοχή, και ήδη το κάλεσμα που διακινείται συγκεντρώνει δεκάδες υπογραφές. Πρόκειται για μία αντίστοιχη πρωτοβουλία με αυτήν που πήραν εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ για την οργάνωση και την επιτυχία του μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα το προηγούμενο Σάββατο.

«Η μεγάλη συσπείρωση και η συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων σε αυτή, η επιτυχία της, είναι όρος για να κρατηθεί το Σωματείο μας ζωντανό και δυνατό απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, σε οποιοδήποτε επενδυτικό σχήμα, σε οποιαδήποτε εξέλιξη», τονίζεται στο κάλεσμα και παράλληλα επισημαίνεται ότι οποιαδήποτε κωλυσιεργία οδηγήσει στη ματαίωση της συνέλευσης θα έχει αρνητικές συνέπειες στον αγώνα των εργαζομένων και θα διευκολύνει τα σχέδια της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

«Χωρίς σωματείο δεν θα ήμασταν σε αυτήν τη θέση», σημειώνουν και προσθέτουν: «Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι επενδυτές δεν θέλουν να έχουν στα "πόδια" τους ένα σωματείο που με δυναμική και επιχειρηματολογία θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου και, παράλληλα, εξασφαλίζοντας την ενότητα μεταξύ των εργαζομένων θα συνεχίσει τον αγώνα χωρίς ταλαντεύσεις. Γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο τους δημιουργεί πρόβλημα στα σχέδιά τους, θα οδηγήσει τους εργαζόμενους στη νίκη».

Τονίζουν επίσης ότι «ένα τέτοιο σωματείο, είναι το σωματείο που συσπειρώνει τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από το πώς έχει τοποθετηθεί ο καθένας πολιτικά και συνδικαλιστικά, που οι εργαζόμενοι συζητούν, ασκούν κριτική, αποφασίζουν, το εμπιστεύονται και υλοποιούν, που διασφαλίζει την ενότητά τους».

Στο πλαίσιο αυτό καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση επισημαίνοντας ότι «η πραγματοποίησή της δεν είναι τυπική διαδικασία, είναι ουσιαστική και πρέπει να έχει μαζικά χαρακτηριστικά», καθώς και ότι «η συμμετοχή όλων είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για το Σωματείο, κατ' επέκταση για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας».

Καταλήγουν στο κάλεσμα ότι «η συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση, η συσπείρωση, η ενότητα και αποφασιστικότητα θα φέρουν ένα σωματείο που θα διασφαλίσει τον αγώνα για τη δουλειά μας, τα δικαιώματά μας, τον μόχθο μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ