Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
Αναγκαίος ο συντονισμός όλων των μεταλλωρύχων της «Ελληνικός Χρυσός»

Την ανάγκη συντονισμού της πάλης όλων των μεταλλωρύχων στα μεταλλεία της «Ελληνικός Χρυσός», στη Χαλκιδική, αναδεικνύει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ) μπροστά στις εξελίξεις και στις συνεχόμενες επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι ανταποκρίνεται θετικά στην πρόταση της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας για κοινή συνάντηση των σωματείων των Μεταλλείων Κασσάνδρας «για να διεκδικήσουν όλοι μαζί, μεταλλωρύχοι της "Ελληνικός Χρυσός" και μεταλλωρύχοι στους εργολάβους:

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Καμία περικοπή εργασιακών κατακτήσεων, ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα μεταλλεία (για αερισμό, κάπνα, υποστήριξη στοών, ασφαλή μηχανήματα, ασφαλείς διαδρομές, κ.λπ.), Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και αναβαθμισμένα δικαιώματα για όλους τους μεταλλωρύχους. Κανείς μεταλλωρύχος χωρίς ΣΣΕ. Καμία συνδικαλιστική δίωξη - απόλυση εργαζόμενου».

Τονίζει ότι οι τελευταίες ανακοινώσεις της διοίκησης της «Ελληνικός Χρυσός» για την αναστολή λειτουργίας του μεταλλείου στις Μαύρες Πέτρες μόνο ανησυχία προκάλεσαν σε όλους τους εργαζόμενους των Μεταλλείων Κασσάνδρας καθώς «δεν εγγυήθηκε τίποτα για τους εργαζόμενους».

Ακόμη, σημειώνει ότι «οι συνεχόμενες επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα, στις θέσεις εργασίας, στον μισθό, στις εργατικές κατακτήσεις των μεταλλωρύχων από τις εταιρείες των μεταλλείων (είτε αυτή ονομάζεται "Ελληνικός Χρυσός" είτε "Edilmac", κ.ά.) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και επιτάσσουν οργάνωση και ενότητα όλων των μεταλλωρύχων.

Οι εταιρείες προσπαθούν - ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα - να διχάσουν τους εργαζόμενους για να μπορούν να μας εκμεταλλεύονται ακόμα περισσότερο. Εμείς όμως οι εργαζόμενοι έχουμε κοινό συμφέρον να είμαστε όλοι ενωμένοι (εργαζόμενοι της "Ελληνικός Χρυσός" και εργολαβικοί εργαζόμενοι) και να διεκδικήσουμε μαζί τα παραπάνω».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανένας εργαζόμενος απολυμένος στα μεταλλεία Ολυμπιάδας(16/9/2022)
Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον αγώνα των μεταλλωρύχων(3/12/2021)
Οι εξελίξεις στα μεταλλεία εκθέτουν τους πολύχρωμους θιασώτες του καπιταλιστικού μονόδρομου(11/11/2021)
Να απορροφηθούν από την «Ελληνικός Χρυσός» οι απολυμένοι εργολαβικοί εργαζόμενοι(25/6/2021)
Στο στόχαστρο των πολυεθνικών(31/7/2011)
Πολιτική... ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ(18/9/2004)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ