Σάββατο 9 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 10 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Δεν πέρασαν τα σχέδια των νόθων για ακύρωση της Γενικής Συνέλευσης

Απέρριψε το δικαστήριο τα αιτήματα των εργοδοτικών συνδικαλιστών. Την Κυριακή η εκλογή εφορευτικής επιτροπής από τη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων

Η εκλεγμένη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας βγαίνει από τη δικαστική αίθουσα
Η εκλεγμένη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας βγαίνει από τη δικαστική αίθουσα
Συζητήθηκε την Παρασκευή, μετά από αναβολή, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι νόθοι εργατοπατέρες της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, για διορισμό προσωρινής διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Σαν να μην έφτανε αυτό και ενώ όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι ζούνε στο πετσί τους την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης, κυβέρνησης και εργοδοσίας, τα τσιράκια των τελευταίων κατέθεσαν επιπλέον στο δικαστήριο την ώρα της διαδικασίας αίτημα για λήψη προσωρινής διαταγής για διορισμό προσωρινής διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο, λόγω των νεότερων δεδομένων που αφορούσαν τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιείται την Κυριακή 10/10, για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής.

Απαιτούσαν έτσι, ουσιαστικά, να κηρυχτούν παράνομες η προγραμματισμένη ΓΣ των αντιπροσώπων και η εκλογή εφορευτικής επιτροπής, που θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση εκλογών ανάδειξης νέας διοίκησης στο ΕΚΠ, διαδικασία που ήδη έχει προγραμματιστεί από το σημερινό ΔΣ.

Το δικαστήριο απέρριψε τα επιπλέον αιτήματα των υποτιθέμενων συνδικαλιστών, που με τις συνεχείς μηχανορραφίες και σκευωρίες τους όχι μόνο βρίσκονται μακριά από την καθημερινή αγωνία που ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι και στην Πάτρα για το πώς να τα φέρουν βόλτα, αλλά ταυτόχρονα με άθλιες παρεμβάσεις επιδιώκουν να κατσικωθούν στο σβέρκο τους.

Μακριά από κάθε πρόβλημα των εργαζομένων


Είναι οι ίδιοι που την ώρα που κυβέρνηση και εργοδοσία εξαπολύουν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με στόχο να μην υπάρξουν αντιδράσεις στην υλοποίηση του αντεργατικού σχεδιασμού, να μην οργανώνεται η πάλη των εργαζομένων διεκδικώντας τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους, προσπαθούν να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου. Ετσι άλλωστε έπρατταν και πριν οι εργαζόμενοι της Πάτρας τούς πετάξουν έξω από το ΕΚΠ. Είναι οι ίδιοι, «άφαντοι» σε κάθε πρόβλημα του λαϊκού κόσμου, που καμώνονται ότι τάχα εκπροσωπούν χιλιάδες εργαζόμενους. Είναι τέτοια δε η γύμνια τους, που στο δικαστήριο απέναντι στους δεκάδες εργαζόμενους και συνδικαλιστές, ήταν όλοι κι όλοι... τρεις εργοδοτικοί, υποτιθέμενοι συνδικαλιστές... Τέτοιες είναι οι πρακτικές τους και γι' αυτό τους «χαίρονται» κυβερνήσεις και εργοδοσία.

Χαρακτηριστικό της αθλιότητας, επίσης, των εργοδοτικών εργατοπατέρων που έχουν και τις πλάτες της ΓΣΕΕ, ήταν ότι μάρτυρας ενάντια στη νόμιμη διοίκηση του ΕΚΠ ήταν ο γνωστός συνδικαλιστής - εργοδότης Καραγεωργόπουλος, που λανσάρεται και ως πρόεδρος της εταιρείας «PEGASOS FORTUNA GAMING AE».

Μετά και τις εξελίξεις της Παρασκευής, απομένει πλέον η έκδοση απόφασης για τη γενικότερη προσφυγή που έχουν κάνει οι εργοδοτικοί για αλλαγή διοίκησης και ορισμό προσωρινής, βάσει του αιτήματος που είχαν καταθέσει τον Ιούλη.

Μαζική καταδίκη των εργατοπατέρων

Πρόκειται για πρακτικές που καταδικάζονται πλέον καθημερινά από τους εργατοϋπαλλήλους της πόλης και πλατιά λαϊκά στρώματα, που βρέθηκαν και χτες έξω από το δικαστήριο της Πάτρας. Υπερασπίστηκαν, για ακόμη μία φορά, τη νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, επικροτώντας ταυτόχρονα τη δράση της, το γεγονός ότι σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα βρίσκεται μπροστά σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους εργαζόμενους, τον λαό συνολικότερα.

Με την παρουσία τους, δεκάδες συνδικαλιστές, εργαζόμενοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι έδωσαν απάντηση ότι «το Εργατικό Κέντρο είναι και θα παραμείνει στα χέρια των εργατών», δεν πρόκειται να χαριστεί τσιφλίκι σε κανέναν ανύπαρκτο υποτιθέμενο συνδικαλιστή, που σέρνει στα δικαστήρια συνολικά τους εργάτες της Πάτρας. Αυτό διατρανώθηκε από εκπροσώπους σωματείων, συνδικάτων και άλλων φορέων, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα περάσουν τα σχέδια των νόθων».

Υπόθεση των εργατών η υπεράσπιση του ΕΚΠ

Η υπόθεση υπεράσπισης του Εργατικού Κέντρου είναι ήδη στα χέρια των εργατών της Πάτρας, της νόμιμης διοίκησής του και κάθε τίμιου αγωνιστή συνδικαλιστή. «Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας έχει διοίκηση», τόνισε λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο πρόεδρός του, Δημήτρης Μαρμούτας, ο οποίος καταχειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους δήλωσε: «Προχωράμε όλοι μαζί για τη Γενική μας Συνέλευση την Κυριακή. Η περιφρούρηση του Εργατικού Κέντρου, η λειτουργία και δράση του αφορούν όλους τους εργαζόμενους και τους καλούμε να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους!».

Σημειώνεται ότι η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων την Κυριακή 10 Οκτώβρη θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ