Σάββατο 9 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 10 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε εξέλιξη το μπαράζ αγωνιστικών παρεμβάσεων σε κλάδους και χώρους δουλειάς

Με ορίζοντα το παναττικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 4 Νοέμβρη, που αποφασίστηκε στη σύσκεψη των συνδικάτων, και την απεργιακή κλιμάκωση που θα προχωρήσει «από τα κάτω», σε εξέλιξη βρίσκεται ένα μπαράζ αγωνιστικών και πολύμορφων παρεμβάσεων από κλαδικά και επιχειρησιακά συνδικάτα, με απεργίες, συγκεντρώσεις και άλλες κινητοποιήσεις, που αποτυπώθηκε άλλωστε και στη συζήτηση την περασμένη Τρίτη.

Πιο συγκεκριμένα:

Απεργία οργανώνουν οι εκπαιδευτικοί τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, που αποτελεί εργαλείο για την κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Την ίδια μέρα, στις 6.30 μ.μ., σε κινητοποίηση στο Σύνταγμα προχωρούν από κοινού το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα Αττικής, η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής, ενάντια στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής την Τρίτη 12 Οκτώβρη στη 1 μ.μ., ενάντια στην απένταξη ειδικοτήτων από τα ΒΑΕ, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πληροφορίες για περικοπή του επιδόματος.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ προετοιμάζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση για τις 19 Οκτώβρη ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση, αλλά και για τη μείωση της τιμής του ρεύματος, την κατάργηση των χαρατσιών, για αυξήσεις στους μισθούς κ.ά. Στο πλαίσιο αυτό το ΣΕΕΕΝ Δυτ. Μακεδονίας καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στο Παλιό Πάρκο στην Πτολεμαΐδα την Κυριακή 17 Οκτώβρη στις 4.30 μ.μ. Το ΣΕΕΕΝ Πελοποννήσου καλεί σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Παρασκευή 15 Οκτώβρη, στις 5 μ.μ. στη Μεγαλόπολη.

Τα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία και τις δημόσιες δομές Υγείας προετοιμάζουν την πανυγειονομική απεργία της Πέμπτης 21 Οκτώβρη, δίνοντας συνέχεια στη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού και τη θωράκιση των μονάδων Υγείας, κόντρα στην πολιτική της εμπορευματοποίησης των νοσοκομείων και στο κυβερνητικό σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ» της γενικευμένης επιχειρηματικής λειτουργίας και των ΣΔΙΤ.

Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο με ουσιαστικές αυξήσεις και βελτίωση των όρων δουλειάς διεκδικούν οι οικοδόμοι με πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 4 Νοέμβρη, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας.

Για την προετοιμασία της απεργίας το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας έχει καλέσει σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 17 Οκτώβρη, στις 10 π.μ. στα γραφεία του. Παράλληλα, υλοποιεί πρόγραμμα εξορμήσεων και συνελεύσεων σε χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ