Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ
Ξανά μαζί μετά από δύο χρόνια!

Δεκάδες εκπρόσωποι Κομμουνιστικών Νεολαιών συναντήθηκαν με τους επισκέπτες του Φεστιβάλ

Στη Διεθνούπολη - στημένη φέτος πιο κοντά στην Κεντρική Σκηνή - συναντήθηκαν 25 Κομμουνιστικές Νεολαίες που παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς ταξίδεψαν από Ευρώπη, Ασία, Μέση Ανατολή και Αμερική. Συναντήθηκαν από κοντά εδώ, στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας.

Χιλιάδες επισκέπτες του Φεστιβάλ βρέθηκαν στη Διεθνούπολη, κοντοστάθηκαν στα περίπτερα, συνομίλησαν με τους εκπροσώπους των ΚΝ για την κατάσταση στις χώρες τους, αγόρασαν αναμνηστικά και σύμβολα αγώνα των λαϊκών κινημάτων.

Αναπόσπαστο μέρος του αντιιμπεριαλιστικού μηνύματος και της διεθνιστικής αλληλεγγύης των λαών είναι τα περίπτερα της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Υφεσης και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ) και της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), ενώ ως προέκταση του χώρου της Διεθνούπολης το Στέκι Νέων Στρατευμένων καλεί σε αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς.

Το περίπτερο του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου - με το καθιερωμένο πλέον κουβανέζικο μπαρ - έγινε και φέτος σημείο συνάντησης. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου για τα 12 χαρακτικά έργα του ζωγράφου Τάκη Βαρελά, εμπνευσμένα από την Κουβανική Επανάσταση, τα επιτεύγματα και τους αγώνες του κουβανικού λαού. Σε αυτόν διατίθενται και τα έσοδα από την πώληση των χαρακτικών, σε ένδειξη διεθνιστικής αλληλεγγύης.



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ