Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη

Το πρόγραμμα της Κεντρικής Σκηνής την πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα με τίτλο «Η ποίηση στα τραγούδια του Μίκη».

Ο Γιώργος Νταλάρας μετά την είδηση του χαμού του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη αποφάσισε να αλλάξει το πρόγραμμα της συναυλίας που θα παρουσίαζε στο Φεστιβάλ. Και πράγματι, δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη συναυλία τιμής στον Μίκη την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, του Φεστιβάλ που τόσο τίμησε με την παρουσία του ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης.

Μια συναυλία με τραγούδια αγαπημένα, πολυτραγουδισμένα, σε ποίηση Ρίτσου, Ελύτη, Σεφέρη, Γκάτσου, Ελευθερίου, Κ. Βάρναλη, Δ. Χριστοδούλου και τόσων άλλων. Ο Γ. Νταλάρας και μαζί του η Ασπασία Στρατηγού και η Βιολέττα Ικαρη έγιναν μια φωνή με τον κόσμο που είχε γεμίσει τον χώρο της Κεντρικής Σκηνής.

Η ποίηση στα τραγούδια του Μίκη... αφού ο Θεοδωράκης ήταν ο πρώτος που έβαλε στο στόμα του απλού λαού λόγια μεγάλων ποιητών, γιατί γνώριζε καλά ότι οι μεγάλοι ποιητές ανήκουν στον λαό, ότι μόνο αυτός μπορεί να τους καταλάβει. Εκείνος του έδωσε απλά το «κλειδί» για να ανοίξει τις μεγάλες πόρτες της ποίησης: «Κάνοντας τραγούδι και βάζοντας στα χείλη του λαού τη μεγάλη ποίηση, είναι σαν να του πρόσφερα αυτό το σπάνιο κλειδί να ανοίξει τις μεγάλες πόρτες και να μπει στον μαγικό κόσμο της λόγιας τέχνης».


«Για τον Μίκη έχει μιλήσει η Ιστορία και ο ελληνικός λαός όλες αυτές τις μέρες», σημείωσε από τη σκηνή ο Γ. Νταλάρας, προσθέτοντας: «Για μας όμως εδώ, κυρίως για τους μουσικούς, είναι μια μορφή και ένας φάρος που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε, δεν θα λησμονήσουμε, δεν θα αμφισβητήσουμε. Εμφανίστηκε σαν άνεμος, έβαλε στον λαό το αίσθημα της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, και άλλαξε τη ζωή μας. Από τον Μίκη άλλαξαν όλα. Πάντα θα τον τιμούμε».



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ