Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
Το πρώτο αγωνιστικό «ραντεβού» για εκατοντάδες φοιτητές

Ο νέος χώρος που φιλοξενεί το Στέκι Φοιτητών του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» υποδέχεται φοιτητές μεγαλύτερων ετών αλλά και πρωτοετείς και δευτεροετείς, που μετά από 1,5 χρόνο δίνουν επιτέλους το πρώτο «ραντεβού» με τους συμφοιτητές τους ενόψει του ανοίγματος των σχολών.

Η διακόσμηση του χώρου - με τις φράσεις των Τσε, Μπρεχτ, Γληνού, Αϊνστάιν να καλούν τους νέους φοιτητές να κατακτήσουν τη γνώση και να τη θέσουν στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών - «δένει» με τη φυσική ομορφιά αυτής της γωνιάς του πάρκου, που πρώτη φορά ανοίγει για τους επισκέπτες του Φεστιβάλ. Οι δεκάδες φοιτητές δίνουν ζωντάνια σε κάθε γωνιά του Στεκιού, αφού παρέες ανταμώνουν ξανά μετά από σχεδόν δύο χρόνια, ενώ εκεί βρίσκονται και πρωτοετείς που γνωρίζουν για πρώτη φορά συμφοιτητές τους, συζητούν και μαθαίνουν για τη σχολή στην οποία πέρασαν.

Τα πηγαδάκια και οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν για τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν, αλλά και για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας για ανοιχτά και ασφαλή πανεπιστήμια, ενάντια στην «πανδημία» της μορφωτικής υποβάθμισης και της καταστολής που ενισχύεται από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Κοινή συνισταμένη η πεποίθηση ότι το δυνάμωμα της ΚΝΕ αποτελεί εγγύηση για να αποκτούν οι φοιτητικοί αγώνες αντοχή, συνέχεια και προοπτική, να δυσκολεύουν την εφαρμογή των μέτρων και να ανοίγουν τον δρόμο για την αντεπίθεση.

Ξεχωριστή θέση έχει η έκθεση που έχει επιμεληθεί η Φοιτητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ, με τίτλο «Το Πανεπιστήμιο που έχουμε VS το Πανεπιστήμιο που θέλουμε», η οποία μέσα από στοιχεία για την κατάσταση του πανεπιστημίου σήμερα, αλλά και αντιπαραβάλλοντας σκέψεις και προβληματισμούς που συνοδεύουν δεκάδες χιλιάδες φοιτητές στη διάρκεια των σπουδών τους, με όσα δηλώνουν κυβερνητικά στελέχη, ο ΣΕΒ κ.ά. για την Ανώτατη Εκπαίδευση, προβληματίζει, αλλά αναδεικνύει και ότι η αγάπη κάθε φοιτητή για την επιστήμη του, ο αγώνας του να μάθει ολοκληρωμένα το αντικείμενό του, για να δουλέψει σ' αυτό, πρέπει να συναντηθούν με τον συλλογικό αγώνα, τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών στις σπουδές και τη ζωή. Η πρόταση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων, πλευρές του οποίου αναδεικνύονται μέσα από την έκθεση, δίνει ώθηση σε αυτόν τον αγώνα, στις διεκδικήσεις του φοιτητικού κινήματος.

Γι' αυτόν τον λόγο δεν θα μπορούσε να λείπει από τον χώρο το «περίπτερο» της νέας έκδοσης του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, με τίτλο «Για το Πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας», που ήδη διακινούν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανανεωμένο θα υποδεχτεί τους επισκέπτες του Φεστιβάλ(2023-08-05 00:00:00.0)
Αυτήν τη φορά να μετρηθούμε και να είμαστε περισσότεροι στην κάλπη και στους αγώνες!(2023-05-05 00:00:00.0)
Να ανοίξουν τα πανεπιστήμια με ασφάλεια για όλους τους φοιτητές(2020-10-24 00:00:00.0)
Να γίνει το ξενοδοχείο «La Mirage» δωρεάν φοιτητική Εστία(2013-09-04 00:00:00.0)
Οργανωμένη δράση για δωρεάν στέγαση(2011-10-25 00:00:00.0)
Στα πανεπιστήμια μπαίνει μια «ψημένη» σε αγώνες γενιά(2000-10-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ