Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Δεκάδες διαδηλωτές εμπόδισαν χτες την εκφόρτωση πετρελαίου σε τάνκερ που είχε ελλιμενιστεί στον τερματικό σταθμό εξαγωγής λιβυκού πετρελαίου Ες Σίντερ, ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος της λιβυκής κρατικής εταιρείας πετρελαίου, NOC. Οι διαδηλωτές απαίτησαν δουλειά για τον ντόπιο πληθυσμό που πλήττεται από μεγάλη ανεργία και φτώχεια. Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως 45 βουλευτές υπέβαλαν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης «ενότητας» του πρωθυπουργού Αμπντέλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, κατηγορώντας τον πως δεν έχει καταφέρει να παράσχει ούτε τις πιο βασικές υπηρεσίες στον λιβυκό λαό.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ.-- Σε επιφυλακή τέθηκαν χτες οι αρχές στις πολιτείες Τέξας και Λουιζιάνα των ΗΠΑ ενόψει του τυφώνα «Νίκολας», καθώς αναμένονταν σφοδρές βροχοπτώσεις με ανοικτό το ενδεχόμενο για νέες πλημμύρες και μπλακάουτ, λίγες βδομάδες μετά το φονικό πέρασμα του τυφώνα «Αϊντα».

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Να καθυστερήσει περαιτέρω την εφαρμογή τελωνειακών ελέγχων στις εισαγωγές στη Βόρεια Ιρλανδία αποφάσισε η βρετανική κυβέρνηση, σε αντίθεση με τα προβλεπόμενα της σχετικής συμφωνίας ΕΕ - Βρετανίας, επικαλούμενη πιέσεις από την πανδημία και τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Η καθιέρωση απαίτησης πλήρων τελωνειακών δηλώσεων και ελέγχων μετατίθεται πλέον για 1/1/2022 (από 1/4/2021 που προβλεπόταν αρχικά), ενώ οι δηλώσεις για ορισμένα τρόφιμα και ζωοτροφές μεταφέρονται μετά την 1/7/2022.

ΚΟΝΑΚΡΙ.-- Αντιπροσωπείες της Οικονομικής Κοινότητας Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) και του Γραφείου του ΟΗΕ για τη Δυτική Αφρική και το Σαχέλ συνέχισαν χτες τις επαφές με την κυβέρνηση πραξικοπηματιών του συνταγματάρχη Μαμάντι Ντουμπούγια στη Γουινέα, ζητώντας ημερομηνία για εκλογές και μεταβατική κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ