Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΝΙΑ
Συνεχίζονται οι καταγγελίες ενάντια στην εκδικητική απόλυση

Την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και την απόλυση εργαζόμενης σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στον Πλατανιά Χανίων καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση σωματεία που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η εργοδοσία προχώρησε στην εκδικητική απόλυση με μεθοδεύσεις που κρίθηκαν παράνομες από την Επιθεώρηση Εργασίας, ωστόσο η εργοδοσία, αποθρασυμένη από τον εκτρωματικό νόμο Χατζηδάκη, εξακολουθεί να βάζει εμπόδια στην επιστροφή της εργαζόμενης στη δουλειά.

«Είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι, διεκδικεί να μην δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες, που διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες εργασίας», τονίζουν το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, το παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, ο Σύλλογος Ωρομίσθιων - Αναπληρωτών Σχολών ΚΕΤΕΚ - ΤΕΕ ΟΑΕΔ και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ. Καταγγέλλουν την εκδικητική απόλυση και απαιτούν η εργαζόμενη να επιστρέψει στη δουλειά και να αποζημιωθεί για τις μέρες που δεν εργάστηκε.

«Απαιτούμε να παρθεί έστω και τώρα πίσω ο νόμος - τερατούργημα για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που ουσιαστικά λύνει τα χέρια της εργοδοσίας», τονίζουν και καλούν τους εργαζόμενους «να οργανωθούν στα σωματεία τους, να ορθώσουν τείχος αντίστασης σε κάθε τόπο δουλειάς, ώστε να μείνει στα χαρτιά ο άθλιος αντεργατικός νόμος».

Την εκδικητική απόλυση καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ.

Αναφορά στη Βουλή από το ΚΚΕ

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Μαρία Κομνηνάκα και Διαμάντω Μανωλάκου κατέθεσαν ως Αναφορά στη Βουλή το ψήφισμα που υπογράφουν τα Σωματεία Επισιτισμού, Τροφίμων - Ποτών, Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, Οικοδόμων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Ν. Χανίων, με το οποίο καταγγέλλουν την απόλυση της εργαζόμενης ξενοδοχοϋπαλλήλου στον Πλατανιά, λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης και ζητούν να ανακληθεί η απόλυση και να επιστρέψει η εργαζόμενη άμεσα στην εργασία της, λαμβάνοντας αποζημίωση για τις μέρες που δεν εργάστηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ