Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Κατέρρευσε η μοναδική αναισθησιολόγος και η ΜΕΘ παραμένει κλειστή

Με «μπλοκάκι» και μετακινήσεις προσωπικού νεκρώνοντας άλλες κρίσιμες υπηρεσίες Υγείας, απαντά η κυβέρνηση

Σε στάση εργασίας και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Νοσοκομείου Αργοστολίου προχώρησε χτες το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, ενάντια στις αναστολές συμβάσεων και διεκδικώντας άμεσα λύση στα προβλήματα της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης. Στο πλευρό τους στάθηκαν το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη διοίκηση του νοσοκομείου, η αντιπροσωπεία των εργαζομένων επισήμανε ότι «η Παθολογική κλινική του Αργοστολίου δεν λειτουργεί καθώς ο ένας και μοναδικός μόνιμος ιατρός της βρίσκεται πλέον σε αναστολή. Η λογική των αποσπάσεων και των μετακινήσεων από άλλες δομές Υγείας, για να καλυφθεί το αχανές κενό, χρεοκοπεί μπροστά στους νοσηλευόμενους ασθενείς που βλέπουν γιατρό μετά από 24 και πλέον ώρες νοσηλείας.

Η μία και μοναδική μόνιμη αναισθησιολόγος κατέρρευσε εν ώρα υπηρεσίας, εξουθενωμένη, μην αντέχοντας άλλο τους εξοντωτικούς ρυθμούς.

Η πτέρυγα Covid σχεδόν γεμάτη νοσηλεύει ακόμα και διασωληνωμένους ασθενείς.

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου αποκαλύπτεται η κοροϊδία των "χορηγιών", καθώς δεν λειτούργησε ποτέ λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ εδώ και μια δεκαετία διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό μετά από "δωρεά".

Απέναντι σε όλα αυτά η κυβέρνηση απαντάει και σ' αυτό το νοσοκομείο με μετακινήσεις προσωπικού νεκρώνοντας άλλες κρίσιμες υπηρεσίες (όπως το ΙΚΑ) και δουλειά με μπλοκάκι!

Η διοίκηση απάντησε αναμασώντας την "καραμέλα" της προκήρυξης θέσεων 6 μόνιμων γιατρών (4 για το νοσοκομείο Αργοστολίου και 2 για το Μαντζαβινάτειο). Οι εν λόγω προκηρύξεις γίνονται για πολλοστή φορά, ωστόσο οι θέσεις δεν καλύπτονται».

Το επόμενο διάστημα εργαζόμενοι και σωματεία θα κλιμακώσουν τη δράση τους απαιτώντας την άμεση λειτουργία της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου και μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας. Επίσης απαιτούν την άμεση επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος στην Πάτρα, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζομένους με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών, αλλά και μέτρα για την ασφαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσλήψεις προσωπικού για να λειτουργούν όλες οι κλινικές, όχι άλλα «μπαλώματα»(2023-05-18 00:00:00.0)
Ανάκληση της αναστολής των χειρουργείων, φρένο στις μετακινήσεις γιατρών(2021-09-23 00:00:00.0)
Νέος γύρος μπαλωμάτων, μετακινήσεων, συγχωνεύσεων και επέλασης των ιδιωτών(2021-09-04 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας και των εργαζομένων(2020-03-17 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την αποδυνάμωση της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αργοστολίου(2018-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ