Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΑΑΝ
Σε θέση μάχης στα Ειδικά Σχολεία, σε ΚΕΠΑ, ΟΠΕΚΑ και ΕΟΠΥΥ

Αγωνιστικές παρεμβάσεις από τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη

Η αγωνία για το άνοιγμα των Ειδικών Σχολείων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας εκφράστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων που πραγματοποιήθηκε προχτές. Οπως σημειώθηκε, οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων είναι ο ένας πάνω στον άλλο στα σχολικά λεωφορεία, μέσα στις τάξεις που αντί να αραιώνουν πληθαίνουν.

Από 90 μαθητές που θα έπρεπε να είχε το ΕΕΕΕΚ του Ν. Ηρακλείου, πλέον μετράει τους διπλάσιους, και από 100 μαθητές που θα έπρεπε να έχει το ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου έχει πάνω του 200.

Τα μισά σχολεία είναι σε ακατάλληλα κτίρια, με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς, χωρίς αύξηση δρομολογίων, με ανειδίκευτο προσωπικό.

«Αλήθεια, σε ποιες συνθήκες νοσηλεύτηκαν παιδιά ή άνθρωποι με αναπηρίες που κόλλησαν κορονοϊό; Η περίπτωση των 22 παιδιών των Αγ. Αναργύρων και των 3 που πέθαναν ήταν μια μεμονωμένη ακραία περίπτωση; Τι μέτρα πήρε εκεί που νόσησαν οι γονείς; Η περίπτωση της Καβάλας ή της Κυψέλης ήταν μεμονωμένη περίπτωση; Οι 300 νεφροπαθείς που, σύμφωνα με στοιχεία, πέθαναν αυτό το διάστημα, ήταν λελογισμένη παράπλευρη απώλεια της πανδημίας; Οχι ήταν έγκλημα (...).

Τα παιδιά μας, οι χρονίως πάσχοντες βρέθηκαν εκτός δημόσιου συστήματος Υγείας, ή πλημμελώς παρακολούθησαν το πρόβλημά τους κι έκαναν τις θεραπείες τους. Ενώ άλλοι θα διαγνωστούν πολύ καθυστερημένα, επειδή δεν μπόρεσαν λόγω της κατάστασης να προσεγγίσουν το σύστημα Υγείας», κατήγγειλε εκ μέρους της ΣΕΑΑΝ ο Χάρης Χουρδάκης.

Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση, η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ τη Δευτέρα 13/9 θα πραγματοποιήσει παραστάσεις διαμαρτυρίας σε 4 σχολικά συγκροτήματα (Ορυζομύλων στο Αιγάλεω, ΚΕΑΤ Καλλιθέα, Αργοστολίου στον Αγ. Δημήτρη, Σικιαρίδειο στο Μαρούσι).

Θα ακολουθήσουν εξορμήσεις σε ΚΕΠΑ, ΕΟΠΥΥ, προνοιακά ιδρύματα, ΟΠΕΚΑ καθώς και κινητοποίηση στο συνέδριο της ΕΣΑΜΕΑ 1 - 2 Οκτώβρη.

Παράλληλα, ξεκινά δίμηνη οικονομική εξόρμηση για την ενίσχυση της ΣΕΑΑΝ και του αγώνα της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ