Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ 1925 - 2021
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Θα τον αποχαιρετήσουν σήμερα με ένα δικό του τραγούδι

Σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό καλλιτεχνικό συλλαλητήριο διεκδίκησης καλούν σωματεία και φορείς στον χώρο του Πολιτισμού, μετά από πρόσκληση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Οι καλλιτέχνες, οι δημιουργοί, οι εργαζόμενοι στο Θέαμα - Ακρόαμα θα συγκεντρωθούν στις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια και από εκεί θα κατευθυνθούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να καταθέσουν τα αιτήματά τους και στη συνέχεια, στη 1 το μεσημέρι, θα καταλήξουν στη Μητρόπολη Αθηνών για να αποτίσουν τον δικό τους φόρο τιμής στον μεγάλο δημιουργό Μίκη Θεοδωράκη. Θα τον αποχαιρετήσουν με ένα δικό του τραγούδι...

Στο κάλεσμά τους τα σωματεία και οι φορείς σημειώνουν πως και αυτόν τον χειμώνα το επάγγελμά τους θα λειτουργήσει μέσα στην ανασφάλεια και την πίεση. «Ο χώρος του Πολιτισμού, της Τέχνης, της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης χτυπήθηκε όσο κανείς άλλος, με πτώση εργασιών που έφτασε και το 87%. Για τους εργαζόμενους του κλάδου δεν υπάρχουν άλλα οικονομικά περιθώρια, μετά από ενάμιση χρόνο με περιορισμούς και αναστολή εργασίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά και συμπληρώνουν πως με αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση έκοψε και την όποια επιδότηση έδινε από τον Ιούνη και μετά.

Θυμίζουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης πριν από ενάμιση χρόνο με επιστολή του είχε παρέμβει για το δίκιο των καλλιτεχνών και την άρνηση της κυβέρνησης να τους στηρίξει ουσιαστικά.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org