Τρίτη 5 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Παραιτήθηκε ο νομάρχης Κιλκίς

Την παραίτησή του υπέβαλε χτες ο νομάρχης Κιλκίς Θ. Παραστατίδης, καταγγέλλοντας την τακτική σπίλωσης του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, προκειμένου να κοροϊδέψει τους αγρότες και να αποποιηθεί τις ευθύνες για την καθυστέρηση στην καταβολή των επιδοτήσεων. Ο υφυπουργός Γεωργίας Β. Αργύρης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με την καθυστέρηση της πληρωμής των αγροτών του νομού Κιλκίς, επέρριψε όλο το βάρος στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Απαντώντας στα λεγόμενα του υφυπουργού πως τα χρήματα για τις επιδοτήσεις στους αγρότες του Κιλκίς εστάλησαν από τα πρώτα στη ΝΑ, ο Θ. Παραστατίδης απαντά ότι πρόκειται για ένα...«γεγονός», το οποίο «εφτά χιλιάδες αγρότες του νομού αγνοούν». Και καταλήγει: «Η τακτική σπίλωσης του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είναι μια μη θεμιτή πράξη. Σ' αυτή την πράξη δεν πρόκειται να συναινέσω με τη σιωπή μου».

Τα ψέματα της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της -όπως και κάθε ψέμα- «έχουν κοντά ποδάρια». Γι' αυτό και ο νομάρχης Κιλκίς -στέλεχος του ΠΑΣΟΚ- που τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε δίπλα στους αγρότες του νομού του, επέλεξε το δρόμο της παραίτησης, δηλώνοντας πως θέλει να παραμείνει ειλικρινής και έντιμος απέναντι στους πολίτες του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ