Τρίτη 5 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΗΠΕΙΡΟΣ
Αμετακίνητοι, στο μετερίζι του Εύηνου

Αμετακίνητοι, στο μετερίζι της γέφυρας του Εύηνου που έστησαν από την περασμένη Τετάρτη παραμένουν οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν αν δεν ικανοποιηθούν άμεσα ορισμένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα παραταγμένα κατά μήκος της εθνικής οδού Ιωαννίνων - Αντιρρίου και τη συμπαράσταση του λαού της περιοχής, προχώρησαν και χτες σε δίωρο αποκλεισμό του δρόμου, προειδοποιώντας την κυβέρνηση για τη στάση που θα ακολουθήσει ενόψει και της σημερινής συνάντησης των εκπροσώπων της αγωνιζόμενης αγροτιάς με την ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας στην Αθήνα. Οι φωνές των αγροτών για κλιμάκωση του αγώνα πληθαίνουν στο νομό, ιδιαίτερα μετά το συνεχιζόμενο εμπαιγμό και την αδιαφορία της κυβέρνησης αναφορικά με τα γενικότερα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Παράλληλα, στην Πελοπόννησο οι αγρότες της Ηλείας παρέταξαν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα κατά μήκος του δρόμου στη θέση Τζαμί της Πηνείας από το περασμένο Σάββατο, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που έχει πλήξει όλες τις καλλιέργειες του νομού. Σήμερα μάλιστα οι αγρότες έχουν προγραμματίσει μηχανοκίνητη πορεία από τη θέση που βρίσκονται προς τη Νομαρχία. Στην Αργολίδα, οι αγρότες του νομού συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην κεντρική πλατεία του Αργους στον Αγιο Πέτρο και από εκεί αφού νωρίτερα άδειασαν κλούβες με πορτοκάλια προχώρησαν σε μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα προς τη Νομαρχία, στο Ναύπλιο. Αίτημα αιχμής, η έναρξη της διαδικασίας καταγραφής της παγόπληκτης παραγωγής για να αποζημιωθούν κάποτε οι αγρότες, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκινήσει κανένας έλεγχος, ενώ τα πορτοκάλια σαπίζουν και πέφτουν. Οι αγρότες αφού πέταξαν εκ νέου πορτοκάλια στην είσοδο της Νομαρχίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, παρέδωσαν ψήφισμα στον Νομάρχη και με τα υπόλοιπα αιτήματά τους, όπως για την υλοποίηση αρδευτικών έργων, μέτρα ενίσχυσης της κτηνοτροφίας κ.ά.

Αγρότες από την Αργολίδα διαμαρτύρονται για την τύχη που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στην παραγωγή τους

Eurokinissi

Αγρότες από την Αργολίδα διαμαρτύρονται για την τύχη που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στην παραγωγή τους
Τέλος, στην Αχαΐα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, ο Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών και η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Αιγιάλειας με το σύνθημα «ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα και συνεχίζεται, όλοι ενωμένοι στο δίκαιο και τίμιο αγώνα μας», καλούν τους αγρότες της περιοχής να συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα, την Τετάρτη 6 του Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι, στη διασταύρωση των Καρέικων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ