Τρίτη 5 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κομβόι συμπαράστασης στους αγρότες

Εργαζόμενοι και νεολαίοι της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν την Κυριακή στα αγροτικά μπλόκα

Το καραβάνι αλληλεγγύης στα Μάλγαρα
Το καραβάνι αλληλεγγύης στα Μάλγαρα
Δυναμώνουν τα μπλόκα των αγροτών, ενώ μια σειρά εκδηλώσεις για συμπαράσταση στον αγώνα τους έγιναν το Σαββατοκύριακο στο νομό Θεσσαλονίκης.

Δηλώνοντας την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Θεσσαλονίκης απέκλεισαν χτες το μεσημέρι τον εθνικό δρόμο Θεσσαλονίκης - Αθηνών στο ύψος των Μαλγάρων και της Χαλάστρας, καθώς και του εθνικού δρόμου Θεσσαλονίκης Εδεσσας στο ύψος της Ν. Χαλκηδόνας. Επίσης, οι αγρότες που είναι συγκεντρωμένοι στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας στη διασταύρωση του Ν. Ρυσίου προχώρησαν στον αποκλεισμό του από τη 1.30 μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι.

Σε συζήτηση για τα αγροτικά προβλήματα που διοργανώθηκε το Σάββατο στο χώρο της ΔΕΘ στα πλαίσια της Agrotica, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Μακεδονίας - Θράκης, οι ομιλητές διαπίστωσαν ότι είναι πρωτόγνωρη η ανταπόκριση του αγροτικού κόσμου στο κάλεσμα των επιτροπών αγώνα σ' όλη τη χώρα. «Ολη η Ελλάδα ξεσηκώνεται, οι κινητοποιήσεις ανεβαίνουν, "φυλλορρόισμα" μετά από 7 έως 14 μέρες στα μπλόκα δεν υπάρχει», δήλωσε το μέλος της Επιτροπής Γιάννης Τσακίρης. Πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο με το βαμβάκι, αλλά και με τα άλλα γεωργικά προϊόντα και με την κτηνοτροφία και για το λόγο αυτό, σημείωσαν, θα πρέπει να είναι ενιαίο το πλαίσιο των διεκδικήσεων. Να οργανωθούν οι αγρότες, ανεξάρτητα από το προϊόν που παράγουν και να αγωνίζονται για το γενικότερο αγροτικό πρόβλημα, τόνισαν. Εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων κατήγγειλαν τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή των επιδοτήσεων και πρότειναν να αποτελεί κεντρικά ζητήματα για το αγροτικό κίνημα το θέμα του μητρώου αγροτών και της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ.

Στο πλάι της αγροτιάς

Την Κυριακή οι εργαζόμενοι και οι νεολαίοι της Θεσσαλονίκης πήγαν με κομβόι αυτοκινήτων στα μπλόκα τής γύρω περιοχής, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών. Ενα κομβόι πήγε στην ανατολική περιοχή και συγκεκριμένα στα μπλόκα του Ν. Ρυσίου, και της Σωζόπολης Χαλκιδικής και ένα δεύτερο στα μπλόκα Χαλάστρας, Μαλγάρων και Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης. Συγκροτημένα, με τις κόκκινες σημαίες, και φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης βρέθηκαν στο πλάι της αγωνιζόμενης αγροτιάς. Σηματοδότησαν πως με τον ενωμένο αγώνα αγροτιάς, εργατιάς και νεολαίας μπορεί να προκύψουν θετικές αλλαγές σε όφελος του λαού και της χώρας.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την ΚΟΘ του ΚΚΕ, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επισήμαναν ότι ο αγώνας των αγροτών είναι κοινός με τον αγώνα των εργαζομένων των πόλεων και όλων των στρωμάτων που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των αγροτών Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Γαλάτιστας, υπογράμμισαν ότι ο μαρασμός της ελληνικής υπαίθρου δεν αφορά μόνο τους αγρότες αλλά και όλους τους Ελληνες γι' αυτό οι πρώτοι χρειάζονται τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ