Τρίτη 5 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Το μπλόκο των αγροτών στον Προμαχώνα

Το μπλόκο των αγροτών στον Προμαχώνα Σερρών επισκέφτηκαν το Σάββατο το απόγευμα ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και κλιμάκιο της ΝΕ Σερρών του Κόμματος, όπου οι αγρότες τους επιφύλαξαν θερμή, φιλική υποδοχή και αναγνώρισαν το ειλικρινές ενδιαφέρον του ΚΚΕ, για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Με την άφιξή της, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ οδηγήθηκε στο «αρχηγείο» των μαχόμενων αγροτών, στον 1ο όροφο του καφενείου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή Αγώνα των αγροτών της περιοχής. Πολλά χέρια απλώνονται σε φιλικό χαιρετισμό, πλατιά χαμόγελα αλλά και προβληματισμένα και οργισμένα πρόσωπα σκαμμένα από το μόχθο και την απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης και ΕΕ που σπρώχνει την αγροτιά στον αφανισμό.

Δεν αργεί ο προβληματισμός να γίνει ζωηρή συζήτηση. «Μας έχουν στην τσίτα», λέει ένα μέλος της Επιτροπής. «Μια πάνε στις Βρυξέλλες, μια συνεδριάζουν μόνοι τους, εμάς δε μας λένε τίποτα τι γίνεται»; Κανένα θέμα των αγροτών δεν έθεσε στις Βρυξέλλες ο Σημίτης, του αποκρίνεται ο Σπύρος Χαλβατζής. «Το ζητούμενο είναι, συνεχίζει, τι στάση κρατά η κάθε χώρα, ακόμα και μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτό είναι σημαντικός παράγοντας. Πάρετε το παράδειγμα της Δανίας. Αν κάνεις αγώνα, αν κρατάς αντίσταση κερδίζεις πολλά».

Η Επιτροπή καλεί την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ να κατεβούν κάτω στο δρόμο, που στο μεταξύ είχαν κλείσει τα τρακτέρ και να μιλήσει στους αγρότες και αγρότισσες.

Στο χαιρετισμό του ο Σπύρος Χαλβατζής τόνισε: «Η ενότητα, η συσπείρωση, η οργάνωση και της αγροτιάς και της εργατιάς και των μικρομεσαίων στρωμάτων της πόλης και της εργαζόμενης διανόησης είναι εντελώς απαραίτητη, για να μπορέσει η αγροτιά να δει μιαν άσπρη μέρα. Καλή δουλιά και καλούς αγώνες. Το ΚΚΕ θα είναι πάντα μαζί σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ