Τρίτη 5 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Παλλαϊκή στήριξη στους μαχητές της αγροτιάς!

Στα μπλόκα βρέθηκαν την κυριακή και τα...«μετόπισθεν»των αγροτικών κινητοποιήσεων
Στα μπλόκα βρέθηκαν την κυριακή και τα...«μετόπισθεν»των αγροτικών κινητοποιήσεων
Παλλαϊκό χαρακτήρα παίρνει η συμπαράσταση των λαϊκών στρωμάτων στον αγώνα των αγροτών, οι οποίοι για ένατη συνεχόμενη μέρα «μπλοκάρουν» την αντιαγροτική κυβερνητική πολιτική. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, τα μπλόκα της Θεσσαλίας ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο με τρακτέρ, που κατέφθαναν συνεχώς από τις πόλεις και τα χωριά της περιοχής, προς λύπη όσων έλπιζαν ότι ο «απρόσκλητος επισκέπτης Σαββατόβραδου», (Κ. Λαλιώτης), θα έκαμπτε το αγωνιστικό φρόνημα της εξεγερμένης αγροτιάς. Εργάτες, συνταξιούχοι, φοιτητές, επαγγελματίες και βιοτέχνες κατέφτασαν το πρωί της Κυριακής στο μπλόκο των Τεμπών, για να πάρουν μέρος στο παλλαϊκό συλλαλητήριο αλληλεγγύης, στήνοντας ένα πραγματικό αγωνιστικό γλέντι, υπό τις μελωδίες του συγκροτήματος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Αγωνιστικό «παρών» έδωσαν και οι κτηνοτρόφοι της Λάρισας, οι οποίοι, αδειάζοντας συμβολικά κάδους με γάλα στην άσφαλτο, έδειξαν για ακόμα μια φορά ότι δε θα δεχτούν με σταυρωμένα τα χέρια την απαξίωση των προϊόντων τους για χάρη του ευρωπαϊκού «οράματος», που θέλει «το γάλα πιο φτηνό κι απ' το νερό», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε η Χρ. Λαμπούδη εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, ενώ διαβάστηκε και μήνυμα συμπαράστασης του Κ. Καζάκου.

Ανάλογο κλίμα διαμορφώθηκε και στο μπλόκο της Κεφάλωσης Αλμυρού, όπου δεκάδες εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μαζικών λαϊκών φορέων της περιοχής βρέθηκαν στο πλευρό των αγροτών.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής σύσκεψης των αγροτών στα Τέμπη ο Β. Μπούτας - την ίδια ώρα έκλεισε, συμβολικά, και η εθνική οδός - ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν «πρώτα και δεύτερα αιτήματα», καθώς και ότι η Συντονιστική Επιτροπή πάει στη συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας «με προαπαιτούμενα». Κατήγγειλε ότι η ανακοίνωση του υπουργείου, όπου αναφέρεται πως η συνάντηση αφορά στην Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, τη στιγμή που είναι γνωστό πως στην αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν αγωνιστές της αγροτιάς από όλη την Ελλάδα κι όχι μόνο τη Θεσσαλία, αποσκοπεί να σπείρει συγχύσεις και αντιπαλότητες μέσα στους αγρότες. Προειδοποίησε, δε, την κυβέρνηση ότι «στα μετόπισθεν» υπάρχουν κι άλλα τρακτέρ που «ζεσταίνουν» τις μηχανές τους. Αργά χτες το βράδυ, οι αγρότες «γλέντησαν» με τις μελωδίες του «ερασιτεχνικού συγκροτήματος Φαλάνης».


Κτηνοτρόφοι χύνουν συμβολικά το γάλα τους στο δρόμο
Κτηνοτρόφοι χύνουν συμβολικά το γάλα τους στο δρόμο

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ