Συγχαρητήρια από την ΟΒ Μαθηματικού της ΚΝΕ
Τέσσερα χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η πενταμελής ομάδα του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, που συμμετείχε στον 28ο Μαθηματικό Φοιτητικό Διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition), που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 3 και 4 Αυγούστου. Αναλυτικά διακρίθηκαν οι: Δημήτρης Χρυσοβαλάντης Μελάς, Ιάσονας Κυπριανός Προδρομίδης, Μηνάς Μαργαρίτης, Σωτήρης Αρμενιάκος (χρυσά μετάλλια) και Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (αργυρό μετάλλιο).
Η ομάδα κατέλαβε τη 10η θέση ανάμεσα στις 113 ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, την υψηλότερη θέση που έχει καταλάβει ποτέ.
Ο παραπάνω διαγωνισμός είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές και οργανώνεται από το University College London. Φέτος, εξαιτίας της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε από απόσταση, διαδικτυακά, και σε αυτόν πήραν μέρος 590 φοιτητές σε 113 ομάδες από 49 χώρες.
Είχε προηγηθεί φέτος άλλη μια διάκριση για τους φοιτητές του Μαθηματικού Τμήματος Μηνά Μαργαρίτη (χρυσό μετάλλιο), Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο και Κωνσταντίνο Τσίρκα (χάλκινα μετάλλια), στον διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών SEEMOUS 2021 που έγινε στον Αγρό της Κύπρου από 19 έως 24 Ιούλη και αφορούσε πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές.
Πολλά συγχαρητήρια στους φοιτητές του Τμήματος για τη μεγάλη επιτυχία τους στον 28ο Μαθηματικό Φοιτητικό Διαγωνισμό IMC δίνει με ανακοίνωσή της η ΟΒ Μαθηματικού της ΚΝΕ, σημειώνοντας: «Η επιτυχία αυτή είναι διπλά αξιέπαινη, καθώς η προετοιμασία αλλά και η ίδια η διεξαγωγή του διαγωνισμού έγινε στις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και των κλειστών σχολών. Παρά τη χρόνια υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του Πανεπιστημίου και τις δυσκολίες που αυτές συνεπάγονται, κατάφεραν μια σημαντική διάκριση. Ευχόμαστε καλή συνέχεια και ακόμα περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον!
Η διάκριση αυτή μπορεί να παραδειγματίσει, να εμπνεύσει καθέναν από εμάς που αγαπά τη γνώση και την επιστήμη του, ώστε ο ατομικός αγώνας που δίνει ο καθένας μας να συναντηθεί με τη συλλογική διεκδίκηση για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών, για επαρκή κρατική χρηματοδότηση των ιδρυμάτων και για ολοκληρωμένη επιστημονική μόρφωση ώστε να επιστρέψουμε στην εκπαιδευτική διαδικασία, να αναπτυχθεί η επιστήμη προς όφελος των λαϊκών αναγκών».