Σάββατο 24 Ιούλη 2021 - Κυριακή 25 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Συγκεντρώσεις ενάντια στον αποκλεισμό του Γερμανικού ΚΚ από τις εκλογές

Από τη συγκέντρωση στη Στουτγκάρδη
Από τη συγκέντρωση στη Στουτγκάρδη
Συγκέντρωση ενάντια στην απαράδεκτη απόφαση της Ομοσπονδιακής Εφορευτικής Επιτροπής της Γερμανίας να μην επιτρέψει τη συμμετοχή του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος στις προσεχείς ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβρη, ενώ απειλεί να του αφαιρέσει και την ιδιότητα του πολιτικού κόμματος με την επίκληση γραφειοκρατικών προσχημάτων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/7 στη Στουτγκάρδη.

Στη συγκέντρωση μαζικό «παρών» έδωσαν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Χαιρετισμό εκ μέρους του ΚΚΕ απηύθυνε ο Πάνος Αλωπούδης, εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη του Κόμματος στους συντρόφους του Γερμανικού ΚΚ. «Αυτή η επιχείρηση απαγόρευσης του ΓΚΚ», τόνισε, «αποκαλύπτει τον σχεδιασμό του γερμανικού αστικού κράτους να βάλει εμπόδια στη δράση των κομμουνιστών και στην εργατική - λαϊκή πάλη την περίοδο που κλιμακώνεται η αντεργατική επίθεση και επιταχύνονται τα επικίνδυνα για τους λαούς ιμπεριαλιστικά σχέδια. Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης αντικομμουνιστικής απόφασης, έτσι ώστε το ΓΚΚ να αναπτύσσει ανεμπόδιστα ως πολιτικό κόμμα τη δράση του και να συμμετάσχει στις εκλογές».

Συγκεντρώσεις ενάντια στην αντικομμουνιστική απόφαση θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας, όπως στη Νυρεμβέργη και στο Βερολίνο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org