Σάββατο 3 Ιούλη 2021 - Κυριακή 4 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ
Ανυπομονούν οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου»

Τη δική τους - ομολογουμένως ξεχωριστή - θέση θα έχουν, για άλλη μια χρονιά, στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ οι φίλοι του περιοδικού «κόκκινο Αερόστατο» από όλη τη χώρα, με τα μηνύματα που έρχονται να δείχνουν πως δεν κρατιούνται να ανταμώσουν ξανά! Για 9η λοιπόν χρονιά θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του Διημέρου παιδική κατασκήνωση για παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και παιδιά Γυμνασίου που κερδίζει κάθε χρόνο τις εντυπώσεις.

Για άλλη μια χρονιά, εκατοντάδες παιδιά μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου από όλη την Ελλάδα θα διασκεδάσουν, θα μάθουν, θα γίνουν μια παρέα μέσα από το προσεγμένο πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί με μεράκι και με τη συνδρομή παιδαγωγών η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας. Στις πολύμορφες δραστηριότητες που θα ξετυλιχθούν, τα παιδιά θα χαρούν τη φύση, τη θάλασσα, το παιχνίδι και την άθληση. Και ειδικά φέτος θα γνωρίσουν ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, αλλά και στοιχεία της γειτονικής μας χώρας, της Τουρκίας.

Η παιδική κατασκήνωση θα λειτουργήσει από την Πέμπτη το πρωί για τα παιδιά που προέρχονται από τις περιοχές της Αττικής, της Κρήτης, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Δυτικής Ελλάδας και της Θεσσαλίας, τα οποία θα αναχωρήσουν την Τετάρτη το βράδυ από το λιμάνι του Πειραιά. Τα παιδιά από τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου θα αναχωρήσουν από το λιμάνι της Καβάλας την Πέμπτη το βράδυ.

Το πρόγραμμα της παιδικής κατασκήνωσης:

  • Την Πέμπτη περιλαμβάνει δράση ευαισθητοποίησης για το Προσφυγικό, αθλητικές δραστηριότητες, πάρτι για τα 20 τεύχη του «κόκκινου Αερόστατου» κ.ά.
  • Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στο Μανταμάδο, με επίσκεψη σε παραδοσιακά εργαστήρια κεραμικής τέχνης και συμμετοχή σε δραστηριότητες με πηλό. Ακόμα, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ο μικρός Π» από την ομάδα «πασπΑRΤού». Θα ακολουθήσουν πάρτι και συναυλία.
  • Το Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες, επίσκεψη στο μουσείο Terriade και στο μουσείο του Θεόφιλου, βόλτα στην πόλη της Μυτιλήνης, συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική πορεία και συγκέντρωση, συναυλία και προβολή ταινίας.
  • Την Κυριακή τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε παιχνίδια στο Μαθητικό Στέκι της ΚΝΕ και θα επισκεφτούν το κάστρο της Μυτιλήνης.

Οι μικροί κατασκηνωτές θα μείνουν με την ομάδα τους σε μεγάλες σκηνές μαζί με τους ομαδάρχες τους. Θα παρέχονται δωρεάν στα παιδιά πρωινό, δεκατιανό και μεσημεριανό φαγητό. Στο χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχει ιατρείο.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις κατά τόπους Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ανυπομονησία αναμένεται η παιδική κατασκήνωση!(2023-06-28 00:00:00.0)
Μοναδικές στιγμές με πάρτι, διαγωνισμούς και παιχνίδι στη φύση(2022-07-09 00:00:00.0)
Ακόμα «πιο ψηλά» το «κόκκινο Αερόστατο»!(2021-09-28 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα της παιδικής κατασκήνωσης(2021-05-29 00:00:00.0)
Ολοι εύχονται «και του χρόνου!»(2018-07-14 00:00:00.0)
Στην Πάτρα με συνθήματα αερόστατα γεμάτα!(2018-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ