Σάββατο 3 Ιούλη 2021 - Κυριακή 4 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
30ό ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!»

  • Το Σάββατο η πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς
  • Θα χαιρετίσουν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν
  • Θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Μυτιλήνη, στις 9, 10 και 11 Ιούλη, με σύνθημα «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!».

Η κατασκήνωση του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου θα γίνει στο Αλσος Τσαμάκια, έναν πανέμορφο χώρο, δίπλα στην πόλη της Μυτιλήνης που συνδέεται με λαμπρές σελίδες του εργατικού - λαϊκού κινήματος στη Λέσβο, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, την περίοδο 1940 - 1944.

Η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του Διημέρου θα γίνει το Σάββατο, στις 8 μ.μ., όπου θα χαιρετίσουν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, και θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Από τη Μυτιλήνη, λοιπόν, τον 30ό προορισμό μιας μοναδικής διαδρομής που έγραψε τη δική της ιστορία, χιλιάδες νέοι, μαζί με τους συντρόφους από την Τουρκία, θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κοινής πάλης των λαών ενάντια στο σύστημα των πολέμων, της εκμετάλλευσης, της προσφυγιάς, της θυσίας της ανθρώπινης ζωής για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Συνεχίζουν την «οργανωμένη απειθαρχία» στα σχέδια κυβέρνησης και ιμπεριαλιστών να εμπλέξουν ακόμα περισσότερο τη χώρα μας στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ!


Στέλνουν μήνυμα πως «κοινός εχθρός είναι ο καπιταλισμός!», μήνυμα αλληλεγγύης στην πάλη των λαών, εναντίωσης στους πολέμους για τα κέρδη των λίγων!

Στην καρδιά του Αιγαίου, όπου διασταυρώνονται οι διαμάχες των ιμπεριαλιστών, όπου ξετυλίγεται το ανθρώπινο δράμα των προσφύγων, στέλνουν μήνυμα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αιματοκυλούν τους λαούς.

Στέλνουν μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, στα χιλιάδες θύματα των πολέμων και επεμβάσεων, που έχουν εγκλωβιστεί στα νησιά κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, στοιβαγμένοι σε φυλακές, με θανάτους ακόμα και μικρών παιδιών, ως αποτέλεσμα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ. Για τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων! Για καμία νέα φυλακή στα νησιά! Κόντρα στο ρατσισμό και τον εθνικισμό, που είναι όπλο στα χέρια των εκμεταλλευτών για να καμουφλάρεται η πραγματική αιτία των δεινών που ταλανίζουν τους λαούς.

Δηλώνουν βέβαιοι πως «Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!». Σε αυτόν το δρόμο, στο δρόμο της πάλης για την εργατική εξουσία σε κάθε χώρα διαμορφώνονται και οι προϋποθέσεις για την πραγματική ειρήνη και την ευημερία των λαών σε όλο τον κόσμο.




Από τις εργασίες καθαρισμού του πανέμορφου πευκοδάσους όπου θα μείνουν οι κατασκηνωτές
Από τις εργασίες καθαρισμού του πανέμορφου πευκοδάσους όπου θα μείνουν οι κατασκηνωτές

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ