Τετάρτη 23 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέο εργατικό «ατύχημα» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

«Κίνδυνος - θάνατος» για τους μεταλλεργάτες οι συνθήκες εργασίας στη Ζώνη
«Κίνδυνος - θάνατος» για τους μεταλλεργάτες οι συνθήκες εργασίας στη Ζώνη
Νέο εργατικό «ατύχημα» καταγράφηκε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, τη φορά αυτή σε ανελκυσμένο δεξαμενόπλοιο στη μεγάλη πλωτή δεξαμενή του ΟΛΠ. Πρόκειται για 63χρονο μεταλλεργάτη, μέλος του συνεργείου «ΜΕΚΝΑΠ», που έχει αναλάβει τις επισκευαστικές εργασίες στο πλοίο «Fytyre».

Σύμφωνα και με σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, γίνονταν εργασίες χειρισμού ανύψωσης σωλήνα αναρρόφησης θαλασσινού νερού από τον χώρο των σεντινών, ο οποίος βρίσκεται μέσα στο μηχανοστάσιο, με τη χρήση παλάγκου, όταν έσπασε ο ιμάντας συγκράτησης, με αποτέλεσμα αυτό να πέσει στην ωμοπλάτη του εργαζόμενου. Την τελευταία στιγμή γλίτωσε τα χειρότερα.

Ο τραυματίας εργαζόμενος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, όπου και νοσηλεύεται.

Από την πλευρά των σωματείων καταγγέλλεται ότι πρόκειται ξεκάθαρα για έλλειψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων, τα οποία ως γνωστόν είναι «κόστος» για τους εργοδότες.

Απόδειξη της κατάστασης που επιδιώκουν να επιβάλουν στη Ζώνη εφοπλιστές και μεγαλοεργολάβοι, που τους στρώνουν τον δρόμο η μία κυβέρνηση μετά την άλλη, αποτελεί η εικόνα που επικρατούσε στο διπλανό πλοίο από το «Fytyre». Συγκεκριμένα, στη πλώρη του πλοίου «Kiveli» μεταλλεργάτες βρίσκονταν σκαρφαλωμένοι χωρίς στοιχειώδη μέτρα προστασίας πάνω σε σκαλωσιά, η οποία κρεμόταν πάνω από τη θάλασσα και με μοναδική υποστήριξη μία μικρή πλωτή πλατφόρμα - μαούνα! Εργασίες που θα έπρεπε να γίνονται από την πλευρά του ντόκου.

Να σημειωθεί εδώ ότι συνεχίζεται και από τη νέα κυβέρνηση η υπονόμευση των μεικτών Επιτροπών Ελέγχου για την τήρηση των μέτρων προστασίας των εργαζομένων στα επισκευαζόμενα πλοία, ενώ είναι άγνωστο τι θα γίνει αν εφαρμοστεί η μετατροπή του ΣΕΠΕ σε ανεξάρτητη αρχή, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του αντεργατικού νομοθετικού εκτρώματος της κυβέρνησης που ψηφίστηκε την περασμένη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ