Σάββατο 8 Μάη 2021 - Κυριακή 9 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
2021 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Ξεχώρισε η παρουσία των φίλων του «κόκκινου Αερόστατου»

«Δεν θέλουμε να δουλεύουν οι γονείς μας όλη μέρα»

Πειραιάς
Πειραιάς
Ξεχωριστή παρουσία στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα είχαν οι ομάδες παιδιών, φίλων του «κόκκινου Αερόστατου».

«Οι γονείς μας δεν είναι παιχνίδια, για να δουλεύουν μέχρι να χαλάσουν», έγραφαν χαρακτηριστικά τα πανό που έφτιαξαν με τα δικά τους χέρια τα παιδιά από το Μενίδι και τη Θεσσαλονίκη, «διαδηλώνοντας» με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

«Περισσότερες ώρες δουλειάς, δυσαρέσκεια για τα παιδιά», έγραφε το πανό που κρατούσαν παιδιά από περιοχές της Νότιας Αθήνας, με μια γιαγιά δίπλα τους να δηλώνει περήφανη για τα τρία εγγονάκια της που κρατούν το πανό και φωνάζουν μαζί με τους γονείς τους.

«Θέλουμε να βλέπουμε τους γονείς μας, όχι να δουλεύουν όλη μέρα» είπαν άλλα παιδιά, που διαδήλωναν με τους γονείς τους από τη Βόρεια Αθήνα.

Και στον Πειραιά τη δική τους ξεχωριστή πολύχρωμη παρουσία είχαν παιδιά τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου», παιδιά που συνοδεύονταν από τους δασκάλους τους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου - Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης». Κρατούσαν έργα που φιλοτέχνησαν εκπαιδευτικοί εικαστικοί μετά από κάλεσμα του Συλλόγου τους, αλλά και τα ίδια τα παιδιά για την 1η Μάη, εκφράζοντας τη διεκδίκηση για ελεύθερο χρόνο για τους γονείς τους. «Αν οι γονείς μας δουλεύουν 10ωρο, εμείς πότε θα τους βλέπουμε;», έγραφε χαρακτηριστικά το πανό τους.


Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη

Σύνταγμα
Σύνταγμα

Σύνταγμα
Σύνταγμα

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ