Σάββατο 8 Μάη 2021 - Κυριακή 9 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
2021 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Μαζικές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλη την Ηπειρο

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Στα Γιάννενα από τα ξημερώματα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων έδωσε τη μάχη της περιφρούρησης στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» στηρίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων για την ανάκληση 4 απολύσεων. Αντίστοιχα απεργιακή φρουρά του Συνδικάτου Οικοδόμων βρέθηκε έξω από το εργοτάξιο της «TEBRA Κατασκευαστική».

Σε βήμα κλιμάκωσης του αγώνα μετατράπηκε η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων στην κεντρική πλατεία, όπου η συμμετοχή ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών. Η συγκέντρωση άνοιξε με καλλιτεχνικό αφιέρωμα στην ιστορία της Εργατικής Πρωτομαγιάς και ακολούθησαν χαιρετισμοί από το Σωματείο των ΟΤΑ, τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, την Επιτροπή Αγώνα συμβασιούχων των δύο νοσοκομείων της πόλης. Ξεχωριστή στιγμή ήταν η ομιλία του απολυμένου εργάτη στην «Πίνδος» που με την αλληλεγγύη των Σωματείων επέστρεψε για δουλειά.

Στην Ηγουμενίτσα καθολική ήταν η συμμετοχή στην απεργία της πρωινής βάρδιας των εργατών στις ιχθυοκαλλιέργειες με μαζική συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου. Είχε προηγηθεί η περιφρούρηση της απεργίας σε εργοτάξιο οδοποιίας της πόλης.

Στην Αρτα η απεργιακή συγκέντρωση άνοιξε με μουσικό αφηγηματικό αφιέρωμα στους δύο νεκρούς εργάτες της περασμένης χρονιάς, ενώ η μαζική συμμετοχή εργαζομένων, ανάμεσα στους οποίους πολλών βιομηχανικών εργατών από τα εργοστάσια της περιοχής, έδωσε νόημα στο κεντρικό σύνθημα «Τα κέρδη τους, οι νεκροί μας - Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής».

Στην Πρέβεζα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα παλιά ΚΤΕΛ από σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενώ είχε προηγηθεί περιφρούρηση στο εργοτάξιο καθαριότητας του δήμου με βασικό αίτημα τη διεκδίκηση ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ