Σάββατο 8 Μάη 2021 - Κυριακή 9 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Τραυματισμός χειριστή μετά από ανατροπή ανυψωτικού μηχανήματος

Εργαζόμενος, χειριστής, στις προβλήτες 2 και 3 στο λιμάνι του Πειραιά (Νέο Ικόνιο), τραυματίστηκε την περασμένη Τετάρτη, παραμονή της απεργίας, την ώρα της δουλειάς, όταν ανατράπηκε πεντάτονο ανυψωτικό μηχάνημα στο οποίο επέβαινε. Ο εργαζόμενος μέχρι και την Πέμπτη νοσηλευόταν σε νοσοκομείο χωρίς να έχει γίνει γνωστή η σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Η Ενωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) σημείωσε σε ανακοίνωσή της:

«Το νέο εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα ατυχημάτων που συμβαίνουν μέσα στο λιμάνι. Αιτία δεν είναι "η κακιά ώρα" ή το ανθρώπινο λάθος κατά την προσφιλή τακτική αιτιολόγησης της εργοδοσίας COSCO - PCT - DPORT. Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης, των υπερωριών, των "κόντρα" βαρδιών που ξεζουμίζουν τους συναδέλφους.

Μπροστά στα κέρδη δεν υπολογίζονται ξεκούραση, ωράρια, Κυριακές, αργίες, δεν υπολογίζεται η ίδια η ανθρώπινη ζωή. Ακόμη περισσότερο αναδεικνύεται ότι το νέο νομοσχέδιο για την κατάργηση των ΣΣΕ, του 8ωρου θα δώσει αέρα στα πανιά της COSCO - DPORT ώστε να αυξήσει ακόμη περισσότερο την εντατικοποίηση της δουλειάς, να διαλύσει τα κορμιά μας.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Οργανώνουμε τον αγώνα μας για δουλειά με αξιοπρέπεια. Θέλουμε να γυρνάμε στα σπίτια μας σώοι και αβλαβείς μετά την εργασία μας. Ως εδώ, φτάνει πια!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ