Τρίτη 30 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Στους δρόμους αύριο για την υγεία και το εισόδημα

Κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι αύριο Τετάρτη οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας, διεκδικώντας «εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος», όπως αναφέρει και το σχετικό κάλεσμα της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας. Η κινητοποίηση αρχικά είχε προκηρυχθεί από τη ΓΣΕΒΕΕ, η πλειοψηφία της διοίκησής της όμως δεν έκανε τίποτα για την προετοιμασία της και τελικά υπαναχώρησε, με πρόσχημα την «έξαρση της υγειονομικής κρίσης». Ωστόσο δεκάδες Ομοσπονδίες, κλαδικά Σωματεία και τοπικές Ενώσεις ΕΒΕ «πήραν πάνω τους» την υπόθεση και έτσι οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται κανονικά.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια θα γίνει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών. Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση θα γίνει στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν ακόμα σήμερα Τρίτη στα Τρίκαλα, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, και αύριο Τετάρτη στην Πάτρα, στις 10 π.μ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στον Βόλο, στις 9 π.μ. στην εφορία, και στην Καρδίτσα, στις 10 π.μ. στην εφορία. Την Πέμπτη 1η Απρίλη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στη Λάρισα, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι Ομοσπονδίες και οι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις των μικρών ΕΒΕ που καλούν στις κινητοποιήσεις διεκδικούν μεταξύ άλλων: Επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ στους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις, ειδικό επίδομα στους επαγγελματίες της Εστίασης, διαγραφή μέρους των χρεών προς εφορία και τράπεζες, ο τρέχων κύκλος της «επιστρεπτέας προκαταβολής» να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα, ένταξη όλων των αυτοαπασχολούμενων χωρίς προσωπικό στο πρόγραμμα επιδότησης πάγιων δαπανών, επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων, διαγραφή χρεών για τον κλάδο Υγείας, αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες - ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, φθηνότερα τιμολόγια σε όλες τις πρώην ΔΕΚΟ, αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό για τους αυτοαπασχολούμενους, 6 μήνες απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους. Τέλος, απαιτούν άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org