Τρίτη 30 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στάση εργασίας στις 8 Απρίλη για τους εργαζόμενους στην «κοινωφελή εργασία»

Αντιμέτωποι με την απόλυση 36.000 εργαζόμενοι

Στάση εργασίας (12 μ. έως λήξη ωραρίου) για τους εργαζόμενους στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» την Πέμπτη 8 Απρίλη έχει κηρύξει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, καθώς 36.000 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα βρίσκονται αντιμέτωποι τους επόμενους δύο μήνες με τη λήξη των προγραμμάτων και την απόλυσή τους, την ίδια ώρα που εντείνονται οι προσπάθειες από κυβέρνηση, περιφερειακές και δημοτικές αρχές για την ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών. Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, στη 1 το μεσημέρι.

Το Συνδικάτο, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, σημειώνει πως απόφαση της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι να πετάξουν ξανά στην ανεργία τους χιλιάδες εργαζόμενους των προγραμμάτων, «που είναι κατά βάση μακροχρόνια άνεργοι και μέλη πολύτεκνων οικογενειών».

Απευθυνόμενο στους ίδιους τους εργαζόμενους και στον καθένα ξεχωριστά, τονίζει: «Αφού συνέβαλες αποφασιστικά με την εργασία σου στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών και στην εξυπηρέτηση των πολιτών σε δύσκολες συνθήκες, με την πανδημία να θερίζει, με μόνη αμοιβή τον κατώτατο μισθό, ανεξάρτητα από την ειδικότητά σου, σήμερα σου δηλώνουν ότι δεν χρειάζεσαι, εκπλήρωσαν το στόχο τους, ανακύκλωσαν την ανεργία και τώρα σε απολύουν. Μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να σου στερούν ακόμα και την κατάρτιση που προβλέπει το πρόγραμμα, αλλά και τον μισθό για όσο διαρκεί αυτή, καθώς δεν σου παρέχουν ούτε τα τεχνικά μέσα για να συμμετέχεις στη διαδικασία της κατάρτισης».

Το Συνδικάτο καλεί σε ξεσηκωμό: «Σε καλούμε να επιλέξεις τον δρόμο του αγώνα για την εργασία σου και τη ζωή σου! Να συγκροτήσεις επιτροπές αγώνα σε κάθε δήμο και στην Περιφέρεια στο πλάι του Συνδικάτου, να συμμετέχεις μαζικά στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής».

«Με τον αγώνα μας ανοίγουμε τον δρόμο για μόνιμη και σταθερή εργασία», σημειώνει το Συνδικάτο, που διεκδικεί:

  • Να αμείβονται οι εργαζόμενοι στην «κοινωφελή εργασία» όπως όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, με το μισθολόγιο του Δημοσίου.
  • Να σταματήσει το αίσχος των αναστολών εργασίας και της απληρωσιάς για όσους είναι σε καραντίνα, έχει ανασταλεί η λειτουργία της υπηρεσίας στην οποία εργάζονται, είναι γονείς με παιδιά που τα σχολεία τους παραμένουν κλειστά ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
  • Ασφάλιση Υγείας από την πρώτη μέρα της εργασίας.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους, για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.
  • Συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας.
  • Κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας - μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της Περιφέρειας, ούτε σκέψη να περάσουν στους ιδιώτες.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org