Τρίτη 30 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Συνεχίζουν πολύμορφα τον αγώνα για ανοιχτές σχολές

Νέα φοιτητικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 1η Απρίλη. Στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια το αγωνιστικό ραντεβού για την Αθήνα

Από τις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη
Από τις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη
Με πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις, εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες συνεχίζουν τον αγώνα τους οι φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικώντας μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολών τους, χωρίς αστυνομοκρατία και καταστολή.

Στην Αθήνα το νέο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού έχει οριστεί για την Πέμπτη 1η Απρίλη, στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια, όπως είχε αποφασιστεί από πλατιά σύσκεψη φοιτητικών συλλόγων το προηγούμενο διάστημα.

Παράλληλα, στις σχολές αναπτύσσονται πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις. Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο οι Σύλλογοι φοιτητών, μεταπτυχιακών φοιτητών και οι Σύλλογοι των εργαζομένων προχώρησαν σε κοινή σύσκεψη την Παρασκευή, μετά από παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία και κατέληξαν σε αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης, απαιτώντας να δοθούν απαντήσεις για το άνοιγμα των σχολών και να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη. Στο πλαίσιο αυτό έκαναν νέες παρεμβάσεις χτες στην Πρυτανεία και τη Σύγκλητο, κατήγγειλαν ότι η τελευταία ετοιμάζεται να εφαρμόσει το νόμο, αρνούμενη, για ακόμα μια φορά, να συζητήσει τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των φοιτητών και δήλωσαν πως συνεχίζουν με νέες παραστάσεις διαμαρτυρίας σήμερα, συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης και νέα συνάντηση συντονισμού την Παρασκευή.

Σε άλλες πόλεις

Το μεσημέρι της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δυναμικό συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων, στο οποίο συμμετείχαν επίσης και φοιτητές του ΠΑΜΑΚ και του ΔΙΠΑΕ. Κατά τη διάρκεια της πορείας, αφού αυτή πέρασε από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου οι φοιτητές φώναξαν συνθήματα ενάντια στην καταστολή και την εφαρμογή του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, ενσωματώθηκαν και φοιτητές του Τμήματος Κτηνιατρικής, οι οποίοι νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει πικετοφορία στη διοίκηση του Τμήματος. Η πορεία των φοιτητών κατέληξε στο κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ, με τους φοιτητικούς συλλόγους να ανανεώνουν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την 1η Απρίλη, με νέο μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο.

Στο μεταξύ, οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ συνεχίζουν τις Γενικές τους Συνελεύσεις αυτήν τη βδομάδα αλλά και σειρά άλλων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που στόχο έχουν να ζωντανέψουν και πάλι τις σχολές, όπως προβολές ταινιών, διά ζώσης διαλέξεις και μαθήματα.

Τη σκυτάλη το Σάββατο πήραν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Ιονίου Πανεπιστημίου που προχώρησαν σε μουσική διαμαρτυρία στην Κέρκυρα, η οποία ξεκίνησε από τον προαύλιο χώρο του ψυχιατρείου και κατέληξε στη Σπιανάδα. Διασκευές τραγουδιών ακούστηκαν από τους φοιτητές στην πλατεία Σαρόκο, στην Ανουντσιάτα αλλά και στη Σπιανάδα, στέλνοντας το μήνυμα: Θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές - Ούτε λόγος για πανεπιστημιακή αστυνομία! Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες!

Σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 1η Απρίλη, στις 2 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου προχωρούν και οι φοιτητικοί σύλλογοι της Λάρισας, απαιτώντας ανοιχτές σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ