Τρίτη 30 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει αποχαρακτηρισμό οικοπέδου που προοριζόταν για σχολική στέγη

Πρόκληση για τον λαό της περιοχής χαρακτηρίζει η Τομεακή Οργάνωση Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ την απόφαση της διοίκησης του δήμου να αποχαρακτηρίσει οικόπεδο (δίπλα στην «Αλυσίδα») που προοριζόταν για τη στέγαση των 17ου και 19ου νηπιαγωγείων και να το αποδώσει στους προγενέστερους ιδιοκτήτες του, με πρόσχημα ότι «δεν αντέχει ο προϋπολογισμός».

Η απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο (22/23 Μάρτη) λήφθηκε με ισχνή πλειοψηφία των συμβούλων της διοίκησης και τη στήριξη της ακροδεξιάς.

Τα δύο νηπιαγωγεία, σήμερα, συστεγάζονται με άλλα σχολεία. Μάλιστα το 17ο συστεγάζεται με το 4ο Γυμνάσιο, ενάντια σε κάθε παιδαγωγική λογική και με ό,τι συνεπάγεται αυτό το στρίμωγμα για την ασφάλεια των παιδιών και την εκπαιδευτική λειτουργία.

Η ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι «τα νηπιαγωγεία που υπάρχουν στην περιοχή ελάχιστα καλύπτουν τις ανάγκες. Δεν μπορούν να απορροφηθούν όλα τα παιδιά, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του αναθεωρημένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, στη συνοικία Χαριλάου των 22.831 κατοίκων (απογραφή του 2011) υπάρχει έλλειμμα δεκαέξι (16) αιθουσών νηπιαγωγείου απ' όσες κατ' ελάχιστον απαιτούνται».

Ετσι λοιπόν την ώρα που αποχαρακτηρίζει οικόπεδα που προορίζονται για σχολική στέγη, η διοίκηση του δήμου επιλέγει να στήνει kibo - «σαρδελοκούτια» στις αυλές των σχολείων που κόστισαν 1,5 εκατ. ευρώ, για να καλύψει τις ανάγκες της Προσχολικής Αγωγής.

Η Οργάνωση του Κόμματος σημειώνει τις πολύ βαριές ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων και των διοικήσεων του δήμου. Καθώς όπως αναφέρει, «εδώ και 26 χρόνια (που το ακίνητο δεσμεύτηκε για σχολείο) πέρασαν κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), δήμαρχοι (Παπαγεωργόπουλος, Μπουτάρης, Ζέρβας), που δεν έκαναν το παραμικρό για να ολοκληρωθεί αυτή και άλλες αναγκαίες απαλλοτριώσεις που έχουν βαλτώσει και σήμερα κινδυνεύουν με αποχαρακτηρισμό». Θυμίζει ότι την τελευταία 20ετία έχουν αποχαρακτηριστεί 20 θεσμοθετημένοι χώροι σχολείων λόγω αδυναμίας απαλλοτρίωσής τους, με τους 15 από αυτούς να αφορούν νηπιαγωγεία!

Απαιτεί έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου, ακύρωση της απόφασης του ΔΣ για αποχαρακτηρισμό, να μη χαθεί κανένας δεσμευμένος χώρος που προορίζεται για τις ανάγκες του λαού, να προχωρήσουν όλες οι απαλλοτριώσεις για σχολική στέγη, πράσινο, ελεύθερους χώρους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ