Τρίτη 30 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Εξετάζει άνοιγμα σχολείων με «self-testing» αντί για ουσιαστικά μέτρα

Εχοντας αφήσει αναξιοποίητο το διάστημα των κλειστών σχολείων, χωρίς να πάρει ουσιαστικά μέτρα, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων αξιοποιώντας το εργαλείο των «self test» από μαθητές και εκπαιδευτικούς, σε άλλη μια «αποθέωση» της «ατομικής ευθύνης».

Μιλώντας χτες στο «Μega», η Ν. Κεραμέως είπε πως σε συζήτηση με την Επιτροπή ειδικών την περασμένη Παρασκευή το υπουργείο παρουσίασε το σχέδιό του για «άνοιγμα κατά προτεραιότητα για Λύκεια και Γυμνάσια», που έχουν μείνει περισσότερο καιρό κλειστά, εφόσον δώσουν το πράσινο φως οι ειδικοί. Σε ό,τι αφορά το «self-testing», ένα μέτρο που έχει γεννήσει μεγάλα ερωτήματα, ανέφερε πως εκπαιδευτικοί και μαθητές θα το κάνουν μία φορά τη βδομάδα (κάθε Δευτέρα) στο σπίτι και αν είναι θετικό θα ακολουθεί επιβεβαιωτικό τεστ, σημειώνοντας πως έτσι θα θωρακιστούν τα σχολεία.

Για το άνοιγμα των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η υπουργός Παιδείας παρέπεμψε στην Επιτροπή των ειδικών, επανέλαβε ότι οι διακοπές του Πάσχα θα γίνουν κανονικά και ότι εξετάζεται ενδεχόμενο παράτασης του διδακτικού έτους μέσα στον Ιούνη, οπότε θα γίνουν και οι πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ για τις προαγωγικές είπε ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Στο μεταξύ, με εγκύκλιο η οποία έγινε γνωστή χτες το πρωί με καταληκτική προθεσμία το μεσημέρι της ίδιας μέρας, το υπουργείο καλεί τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν την επιθυμία τους να εμβολιαστούν με τα αδιάθετα εμβόλια για την Covid-19. Την ανάγκη οργανωμένου και επαρκούς σχεδιασμού ώστε να μπορέσουν να εμβολιαστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που το επιθυμούν στη διάρκεια της σχολικής περιόδου επισημαίνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» με αφορμή την εγκύκλιο. «Ο εμβολιασμός για τον οποίο κάνουμε λόγο αυτήν τη στιγμή, θα γίνει με τα περισσεύματα, όσα και όπου υπάρχουν», σημειώνει και ζητά μεταξύ άλλων να δοθεί άμεση παράταση για την κατάθεση των υπεύθυνων δηλώσεων όσων επιθυμούν να εμβολιαστούν.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org