Σάββατο 27 Μάρτη 2021 - Κυριακή 28 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνέχιση της πάλης για την υγεία και ενάντια στην καταστολή

Σε συνθήκες Νοέμβρη επιστρέφουν τα νοσοκομεία

Συγκεντρώσεις σωματείων αυτό το Σαββατοκύριακο σε Εύοσμο, Τούμπα και Καλαμαριά

Σε συνέχιση της πάλης για την υπεράσπιση της υγείας, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή, καλούν σωματεία και φορείς της Θεσσαλονίκης, που προγραμματίζουν συγκεντρώσεις στις γειτονιές το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μάρτη.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν:

Το Σάββατο 27 Μάρτη στις 5 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου στον Εύοσμο.

Την Κυριακή 28 Μάρτη στις 11 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας Θεσσαλονίκης και στον πεζόδρομο του δημαρχείου Καλαμαριάς.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις απαιτούν μέτρα ενίσχυσης του συστήματος υγείας, όπως να επαναλειτουργήσουν τα Νοσοκομεία «Παναγία» και «Λοιμωδών». Επίσης στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων, αλλά και μέτρα προστασίας της υγείας και του περιβάλλοντος από τη λειτουργία των βιομηχανιών.

Τις κινητοποιήσεις καλούν και στηρίζουν τα Σωματεία: Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές, Εργαζομένων σε Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων, Εμποροϋπαλλήλων, Κατεργασίας Ξύλου, Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ), Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), Μισθωτών Τεχνικών, Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων, Γραφικών Τεχνών και Τύπου - Χάρτου, Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, Εργαζομένων Φαρμάκου, Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων, Λογιστών, Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η Ενότητα».

Επίσης, ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων, ο Σύνδεσμος Κατασκευαστών Δερμάτων και Γουναρικών Νομού Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Αγώνα Ταξί, οι Σύλλογοι Γυναικών Τούμπας, Ευόσμου, Καλαμαριάς (μέλη της ΟΓΕ), η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, η Ενωση Γονέων Δ' Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος «Ι. Παπαφάης» και οι Σύλλογοι Φοιτητών Γεωπονίας, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, Οδοντιατρικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Νομικής, Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ, ΤΕΦΑΑ και Ιατρικής.

Ο εφιάλτης επιστρέφει

Στις συνθήκες της περιόδου του Νοέμβρη φαίνεται να επιστρέφουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό, οι κλίνες ΜΕΘ γεμίζουν και άρχισαν οι μετακινήσεις προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες στις κλινικές Covid.

Το Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» την Παρασκευή ολοκλήρωσε την εφημερία του με 30 νέες εισαγωγές και με πληρότητα 100% στις 27 κλίνες ΜΕΘ που έχουν διατεθεί για ασθενείς με κορονοϊό.

Στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», μετά τη Νευροχειρουργική και την ΩΡΛ εντοπίστηκε νέα εστία με 8 κρούσματα σε ασθενείς της Ογκολογικής κλινικής. Τις προηγούμενες μέρες άνοιξε και τέταρτη κλινική για περιστατικά κορονοϊού (νοσηλεύει 120 ασθενείς) και η ΜΕΘ βρίσκεται μόνιμα σε πληρότητα 100%, με αποτέλεσμα όταν ασθενής χρειάζεται διασωλήνωση να τον στέλνουν σε άλλα νοσοκομεία.

Το Νοσοκομείο «Αγιος Παύλος» έφτασε τις προηγούμενες μέρες να έχει 3 ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται και πάλι να υποδεχθεί περιστατικά κλινικών από τα περιφερειακά νοσοκομεία (π.χ. Κοζάνης), καθώς μετατρέπουν τις κλινικές τους σε Covid.Ν

Το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θεαγένειο» εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη μετακίνηση 4 επικουρικών νοσηλευτών προς το «Ιπποκράτειο». Θυμίζει ότι το ίδιο είχε γίνει και με την έναρξη του 2ου κύματος, ενώ την ίδια ώρα οι ελλείψεις σε νοσηλευτές και προσωπικό όλων των ειδικοτήτων παραμένουν μεγάλες, με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα ασφαλούς λειτουργίας των Τμημάτων. Ενδεικτικά αναφέρει ότι από τις 313 οργανικές θέσεις νοσηλευτών που προβλέπονται, παραμένουν κενές οι 85.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ