Σάββατο 27 Μάρτη 2021 - Κυριακή 28 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απεργιακές κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς
Στην «Ελληνικός Χρυσός»

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας EDILMAC στο μεταλλείο της «Ελληνικός Χρυσός», στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, συνέχισαν τον πολυήμερο αγώνα τους και την Παρασκευή, με 4ωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες. Απαιτούν επαναπρόσληψη των δύο συναδέλφων τους που απολύθηκαν, επειδή, όπως κυνικά ομολόγησε εκπρόσωπος της εργοδοσίας, συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου.

Επίσης, διεκδικούν ικανοποίηση των αιτημάτων τους για δουλειά με δικαιώματα και μέτρα για την ασφάλεια της εργασίας. Τις επόμενες μέρες μέσα από συνελεύσεις θα αποφασίσουν τις μορφές κλιμάκωσης της πάλης τους. Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν την Παρασκευή και οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός», που αντιδρούν σε αποφάσεις της εργοδοσίας σχετικά με το ωράριο εργασίας, αλλά και για την άρνησή της να συζητήσει μαζί τους.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της «Ελληνικός Χρυσός» στο Στρατώνι, όπου βρέθηκε και αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΜΛΑ).

Στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου

Με κινητοποίηση το Σάββατο 27/3, στη 1 μ.μ., έξω από το ΚΔΑΥ, απαντά η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στις επτά απολύσεις και την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων από την εταιρεία «Creta Recycling».

Η εταιρεία καλούσε τους εργαζόμενους να πληρώσουν από την τσέπη τους 16 ευρώ έκαστος για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ μετά την επιβεβαίωση δύο κρουσμάτων κορονοϊού σε συναδέλφους τους, επιστρατεύοντας ακόμα και απειλές για αναστολή συμβάσεων και απολύσεις. Ανάμεσα στους απολυμένους βρίσκεται και μέλος της Σωματειακής Επιτροπής της Ενωσης που είχε πρωτοστατήσει στη διεκδίκηση να καλυφθούν τα έξοδα των τεστ από την εταιρεία. Τη στήριξή του στους εργαζόμενους και την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων εκφράζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ