Τρίτη 23 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ο ανώτατος σιίτης ιερωμένος του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα του δεν εμπιστεύεται τις αμερικανικές διαβεβαιώσεις για άρση των κυρώσεων και ότι η Τεχεράνη θα επιστρέψει στις δεσμεύσεις της, υπό το πλαίσιο της συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό της πρόγραμμα, μόνο αν η Ουάσιγκτον τερματίσει πλήρως τις κυρώσεις. Το ίδιο 24ωρο ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας σε πλατεία στην επαρχία Σιστάν - Μπαλουτσιστάν στο νοτιοανατολικό τμήμα του Ιράν.

ΝΤΑΚΑ.-- Πολύνεκρη πυρκαγιά ξέσπασε χτες σε προσφυγικό καταυλισμό των Ροχίνγκια στο νότιο Μπαγκλαντές. Χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άστεγοι, ενώ οι αρχές αδυνατούσαν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό των νεκρών. Τα αίτια της πυρκαγιάς παρέμεναν αδιευκρίνιστα. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Ροχίνγκια ζουν σε καταυλισμούς στο νότιο Μπαγκλαντές, αφού έφυγαν το 2017 από τη Μιανμάρ για να γλιτώσουν από τις επιχειρήσεις του στρατού.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό της Λιβύης, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, είχε την Κυριακή ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι ντι Μάγιο, συζητώντας τις διμερείς σχέσεις και ιδιαίτερα τη συνεργασία στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών προς την Ιταλία. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λίβυο πρωθυπουργό είχε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Αντ. Μπλίνκεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ