Παρασκευή 12 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Το Σαββατοκύριακο οι πολύμορφες δράσεις με σύνθημα #artattack

Με ένα χρόνο κλειστούς τους χώρους Πολιτισμού και με τα πενιχρά βοηθήματα της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι στο χώρο βρίσκονται στα όριά τους και το κοινό στερημένο από την τέχνη.

Δεκάδες σωματεία, καλλιτεχνικές ομάδες, σύλλογοι και φορείς από τον χώρο του Πολιτισμού, απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, απαντούν αγωνιστικά και κάτω από το σύνθημα #artattack προχωρούν σε πανελλαδικό διήμερο δράσης το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μάρτη.

Μουσικά σύνολα, ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες θα συμμετέχουν στις δράσεις του διημέρου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Στην Αθήνα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Αύριο Σάββατο 13 Μάρτη: Παν-καλλιτεχνικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος (συγκέντρωση 12.00 στα Προπύλαια).

Κυριακή 14 Μάρτη: Αγωνιστικά καλλιτεχνικά δρώμενα σε διαφορετικά σημεία του κέντρου της Αθήνας και σε δεκάδες γειτονιές της, αλλά και σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις σε όλη τη χώρα. Την ίδια μέρα στα πλαίσια του #artattack θα δημιουργηθεί καλλιτεχνικό δρώμενο σε μορφή flash mob με συμμετοχή καλλιτεχνών στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Στη Θεσσαλονίκη, το αγωνιστικό ραντεβού των καλλιτεχνών θα είναι την Κυριακή 14 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, που θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους.

Εκτός από τα παραπάνω, δράσεις προγραμματίζονται και σε: Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλο, Ζάκυνθο, Χαλκίδα, Σάμο, Ηράκλειο Κρήτης, Χανιά, Καλαμάτα κ.α.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του #artattack το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα (ΣΕΘΕΑ) διοργανώνει διαδικτυακή συναυλία, που θα προβληθεί την Κυριακή 14 Μάρτη, στις 21.00 το βράδυ και θα συμμετέχουν: «Κοινοί Θνητοί», «Rollin' Dice», «Nerrves», Hex. Η συναυλία θα προβληθεί στο κανάλι του Σωματείου στο Youtube, στην ιστοσελίδα https://sethea.gr/ καθώς και στο facebook https://www.facebook.com/sethea.gr/. Πληροφορίες στο mail του σωματείου: info.sethea@gmail.com

Τη δική της #artattack κάνει και η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου, σήμερα Παρασκευή, στις 5.30 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Νικολάου, με τη στήριξη δεκάδων σωματείων και φορέων του νομού. Η Πρωτοβουλία καλεί στο χώρο της συγκέντρωσης να μαζεύονται είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς της Ελασσόνας (ειδικότερα εμφιαλωμένα νερά, στερεά τροφή, κονσέρβες, μαρμελάδες, χαρτί υγείας, αντισηπτικά, μάσκες, σερβιέτες, μωρομάντηλα και κλινοσκεπάσματα).


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org