Παρασκευή 12 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εφυγε» ο σύντροφος ηθοποιός Κωστής Μαλκότσης

ΚΚΕ: Πρωτοπόρος αγωνιστής και απαιτητικός από τον εαυτό του καλλιτέχνης

«Εφυγε» ο ηθοποιός Κωστής Μαλκότσης, μέλος του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ο Κωστής Μαλκότσης χάραξε τη δική του σημαντική πορεία στον χώρο του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Μεταξύ άλλων συμμετείχε στις ταινίες «Τα χρόνια της θύελλας», «Η ώρα της οργής», «Το κόκκινο τρένο», «Πόθοι στον καταραμένο βάλτο», «Ο Ανθρωπος με το γαρύφαλλο», όπως και στις ταινίες «Οι τελευταίοι του Ρούπελ», «Λυσιστράτη», «Κατάσκοπος Νέλλη», «Ο άγιος Πρεβέζης», «Το αίμα των αγαλμάτων», «Ο στόχος», «Καταζητείται... το πρόσωπο της ημέρας», «Τα χρόνια της θύελλας» κ.λπ.

Ο Κωστής Μαλκότσης ήταν επίσης στιχουργός.

Συμμετείχε σε πολλές παραγωγές και εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ως ηθοποιός και αφηγητής. Μεταξύ άλλων είχε αναλάβει την παραστασιακή διασκευή και τη σκηνική επιμέλεια της παράστασης - αφιέρωμα στον Ιλια Ερενμπουργκ, που είχαν διοργανώσει το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ και η Πολιτιστική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων της Οκτωβριανής Επανάστασης και των 90 χρόνων του ΚΚΕ.

Υπήρξε μέλος του ΔΣ του ΣΕΗ με τη «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» και γενικότερα ήταν πάντα παρών στους αγώνες για τα δικαιώματα των ηθοποιών.

Ηταν παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό και χορεύτρια Νικόλ Κοκκίνου, με την οποία είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, τους ηθοποιούς Λαέρτη και Ερμή.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον αγαπημένο σύντροφό μας, τον πολυτάλαντο Κωστή Μαλκότση, που "έφυγε" χτες από τη ζωή.

Ο Κωστής Μαλκότσης ήταν πρωτοπόρος αγωνιστής και απαιτητικός από τον εαυτό του καλλιτέχνης, που επιδίωκε με τη δράση, την τέχνη και τη ζωή του να εμπνεύσει τα προοδευτικά ιδανικά της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Υπήρξε μια πολύπλευρη προσωπικότητα που εκτός από την τέχνη της υποκριτικής στον κινηματογράφο, στο θέατρο, στην τηλεόραση, υπηρετούσε και αυτή της στιχουργίας.

Επαιξε σε δεκάδες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, με πιο χαρακτηριστικές "Τα χρόνια της θύελλας", "Η ώρα της οργής", "Το κόκκινο τρένο", "Πόθοι στον καταραμένο βάλτο", "Ο Ανθρωπος με το γαρύφαλλο", καθώς και σε αρκετές παραστάσεις. Τελευταία του δουλειά ήταν η συμμετοχή στο ρόλο του μπαρμπα-Στέλιου στη μικρού μήκους ταινία "Δε θα υποκύψουμε".

Τον θυμόμαστε να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του, υποκριτικές, σκηνοθετικές και συγγραφικές, σε πολιτιστικές παραγωγές και εκδηλώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, όπως αυτές για τα 90χρονα της Οκτωβριανής Επανάστασης και του ΚΚΕ.

Ηταν μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών από το 1975, αγωνιζόμενος με αυταπάρνηση για τα δικαιώματα των ηθοποιών από διάφορες θέσεις στο ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, όπως και από αυτή του γενικού γραμματέα του.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πέθανε ο Πέτρος Φυσσούν(6/12/2016)
Το πέταγμα του κύκνου(21/1/2011)
Ο Οκτώβρης και η Τέχνη(14/3/2008)
Νέο ΔΣ του ΣΕΗ(24/4/2004)
Παραμυθικός «Ελαφοκυνηγός»(13/3/2004)
Νίκη ταξικής Δημοκρατικής Ενότητας(3/5/2002)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org