Τετάρτη 10 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Να μην απολυθούν οι επικουρικοί στα προνοιακά ιδρύματα

Να μη γίνουν απολύσεις και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας απαίτησαν χτες το πρωί, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο υπουργείο Εργασίας, η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα Επικουρικών Εργαζομένων και τα Σωματεία Εργαζομένων των Προνοιακών Δομών ΚΚΠΠ (Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών) Αττικής. Η συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο στάσης εργασίας και συμμετείχε σ' αυτήν και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

Τα σωματεία σημειώνουν ότι «350 μέλη του επικουρικού προσωπικού που εργάζονται εδώ και 8 χρόνια στις Προνοιακές Μονάδες συμμετείχαν στο διαγωνισμό 7Κ του ΑΣΕΠ με αυξημένη μοριοδότηση, εκ των οποίων 150 βρίσκονται εκτός των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων, παρά τις δεσμεύσεις της υφυπουργού Δ. Μιχαηλίδου. Δεσμεύσεις που διαβεβαίωναν ότι η συγκεκριμένη μοριοδότηση θα συνέβαλλε τα μέγιστα για τη μόνιμη πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού, κάτι που όπως αποδείχθηκε δεν έπαιξε κανένα ρόλο στο διαγωνισμό». Σύμφωνα δε με το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα ΑμεΑ», προγραμματίζεται να καταργηθούν όλες οι κλειστές δομές των ΚΚΠ Αττικής και Λεχαινών μέχρι το 2023.

Στις 31 Μάρτη λήγουν κι άλλες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, καθώς και οι συμβάσεις άλλων 500 επικουρικών που προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα ΚΚΠ.

«Εργαζόμενοι αναλώσιμοι μετά από τόσα έτη συνεχόμενης εργασίας (3 έως 7, χωρίς κανένα κενό) (...) Οι επικουρικοί εργαζόμενοι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Υπάρχουν τμήματα τα οποία δουλεύουν μόνο με επικουρικούς (...) γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις ανάγκες των περιθαλπόμενων. Οι χρονίως πάσχοντες τους εμπιστεύονται. Τα παιδιά, οι περιθαλπόμενοι ΑμεΑ, τους εμπιστεύονται, μεγάλωσαν μαζί τους, με τη φροντίδα τους. Τι σόι πολιτισμός, ποια επιστήμη και ποια Πρόνοια εναλλάσσει κοινωνικούς φροντιστές, ψυχολόγους, νοσηλευτές κάθε ένα - δύο χρόνια; Ποια πολιτική πετάει στο δρόμο 150 εργαζόμενους Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας; ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΣΙΩΠΗ! Να μάθει ο κόσμος ότι μετά το χειροκρότημα των "ηρώων της πανδημίας" ακολουθεί η απόλυση», καταγγέλλει η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα.

Κάτω από την πίεση των εργαζομένων ορίστηκε συνάντηση εκπροσώπων των σωματείων με το υπουργείο Εργασίας για αύριο, στις 9 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ