Τετάρτη 10 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Ενταξη των ιδιωτικών κλινικών χωρίς παζάρια και αποζημιώσεις

«Οι όροι που απευθύνει το υπουργείο στους επιχειρηματίες της ιδιωτικής Υγείας δεν είναι όροι αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά όροι προστασίας της κερδοφορίας των ομίλων», τονίζει το Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας για την απόφαση χρήσης ιδιωτικών κλινικών από το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Θυμίζει ότι πέρσι «διπλασιάστηκε η αποζημίωση που δίνει ο ΕΟΠΥΥ στους επιχειρηματίες της Υγείας για τις κλίνες ΜΕΘ που χρησιμοποιεί» και τονίζει ότι δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στις εργασιακές σχέσεις και τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού στην ιδιωτική Υγεία.

Τονίζει ότι «η ένταξη των ιδιωτικών κλινικών πρέπει να γίνει χωρίς παζάρια και αποζημιώσεις, με κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, εξασφαλίζοντας όλους τους απαραίτητους μισθολογικούς και θεσμικούς όρους εργασίας των εργαζομένων, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και τις αναγκαίες προσλήψεις».

Παράλληλα, το Σωματείο επισημαίνει ότι «οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δίνουν καθημερινά τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν υπηρεσίες Υγείας σε όσους έχουν ανάγκη, κάτω από δυσβάσταχτες συνθήκες εργασίας» καθώς «εδώ και χρόνια δεν υπογράφονται Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας».

Σημειώνει επίσης τους εκφοβισμούς της εργοδοσίας στους εργαζόμενους του κλάδου, τις συνθήκες πίεσης που είναι καθημερινότητα στους χώρους δουλειάς, με αποτέλεσμα ακόμα και «το μεγάλο κύμα των καθημερινών παραιτήσεων. Εκατοντάδες συνάδελφοι παραιτούνται μετά από πολυετή προϋπηρεσία».

Οσον αφορά το σύνολο των νέων εργαζομένων, «η εργασία στις μονάδες ιδιωτικής Υγείας δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από τη συμπλήρωση μίας γραμμής στο βιογραφικό σημείωμα. Αυτή η κατάσταση είναι καθολική, δεν αφορά μόνο τις μικρές μονάδες αλλά και τους μεγάλους ομίλους της ιδιωτικής Υγείας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για προσλήψεις - Κλαδικές Συμβάσεις - αυξήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ