Τετάρτη 10 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η προσπάθεια αμαύρωσης της μεγαλειώδους συγκέντρωσης δεν πέρασε

ΚΚΕ: Ο απαράδεκτος τραυματισμός του αστυνομικού και όσα εκτυλίχθηκαν σε καμία περίπτωση δεν αθωώνουν την κυβέρνηση της ΝΔ για το κλίμα αστυνομοκρατίας που επιβάλλει

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η πορεία, η κυβέρνηση επιστράτευσε την ωμή καταστολή για άλλη μια φορά και χτύπησε τη συγκέντρωση. Αστυνομικές δυνάμεις, και ομάδα που εμφανίστηκε ξαφνικά και κινήθηκε παράλληλα με τους συγκεντρωμένους, έστησαν το σκηνικό των επεισοδίων.

Για όλους όσοι συμμετείχαν, έβγαζε μάτι η απόπειρα να στηθεί σκηνικό τέτοιο που να προκαλέσει τη διάλυση των χιλιάδων συγκεντρωμένων. Ετσι, στη διάρκεια των επεισοδίων η αστυνομία έπνιξε την περιοχή στα χημικά και επιτέθηκε στους διαδηλωτές με μεγάλη αγριότητα, επιστρατεύοντας ΜΑΤ, μοτοσυκλετιστές, οχήματα ρίψης νερού, τις γνωστές «αύρες».

Την ώρα της αστυνομικής επίθεσης, κουκουλοφόροι έριξαν από μηχανή έναν άνδρα της Ομάδας «Δράση» και στη συνέχεια μεγάλη ομάδα τού επιτέθηκε και τον ξυλοκόπησε, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Συνολικά υπήρξαν 3 τραυματίες αστυνομικοί και έγιναν 10 συλλήψεις.

Απρόκλητη επίθεση δέχτηκαν με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και τεχνικοί τηλεοπτικών συνεργείων από μοτοσυκλετιστές της Ομάδας «Δράση». Η απρόκλητη επίθεση εκδηλώθηκε στη συμβολή των οδών Χρ. Σμύρνης και Πλαστήρα, προφανώς για να μην καταγράψουν την αστυνομική αγριότητα. Την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας κατήγγειλε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Παρά το σκηνικό των επεισοδίων, τα μπλοκ των διαδηλωτών κατευθύνθηκαν συντεταγμένα προς τη Λεωφόρου Συγγρού, όπου και ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση.

Στο μεταξύ το γύρο του διαδικτύου έκανε αργά χτες βράδυ βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να ξυλοκοπούν νεαρό έξω από κατάστημα στην οδό Δοϊράνης στην Καλλιθέα, κάτι που δείχνει ότι το κυνηγητό μετά το όργιο αστυνομικής βίας έφτασε σε μεγάλη ακτίνα.

Το ΚΚΕ

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τα χτεσινά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη: «Η μεγαλειώδης συγκέντρωση σωματείων, συλλόγων εργαζομένων, μαζικών φορέων, αλλά και χιλιάδων κατοίκων σήμερα στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην απρόκλητη αστυνομική βία δεν αμαυρώνεται από τα επεισόδια που έστησαν κυβέρνηση και άλλοι ύποπτοι μηχανισμοί με τη συνδρομή κάποιων προβοκατόρικων στοιχείων, ενάντια στη μεγάλη κινητοποίηση του λαού της Αθήνας.

Ο απαράδεκτος τραυματισμός του αστυνομικού και όσα εκτυλίσσονται σήμερα (σ.σ. χτες) στη Νέα Σμύρνη σε καμία περίπτωση δεν αθωώνουν την κυβέρνηση της ΝΔ από τις ευθύνες που έχει για το κλίμα αστυνομοκρατίας που συνεχίζει να επιβάλλει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ