Κυριακή 20 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΘΗΣΕΙΟ
Τα έργα πεζοδρόμησης αποκλείουν τα σπίτια!

Στη Δικαιοσύνη είναι έτοιμοι να προσφύγουν οι κάτοικοι του Θησείου, επειδή η εταιρία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων δεν τήρησε τις διαβεβαιώσεις που τους έδωσε, με αποτέλεσμα η κατασκευή της πεζοδρόμησης της οδού Απ. Παύλου να εμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση στα σπίτια τους!

Σύμφωνα με έγγραφη διαμαρτυρία της Επιτροπής των κατοίκων της περιοχής: Δε δόθηκαν στους κατοίκους οι ειδικές κάρτες διέλευσης και στάθμευσης, ενώ αποκόπηκαν όλες οι δίοδοι που υπήρχαν για να επικοινωνήσουν με τα σπίτια τους. Αποκόπηκε η πεζή πρόσβαση προς το κέντρο της Αθήνας. Εκλεισε ο περιφερειακός Φιλοπάππου, με αποτέλεσμα την αδυναμία επικοινωνίας με του Μακρυγιάννη και το Κουκάκι, γειτονιές που άλλοτε απείχαν μόλις ένα λεπτό, σήμερα επέχουν το λιγότερο 15 με 20 λεπτά. Δεν αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα της επέκτασης των μπαρ και της ετοιμαζόμενης παράνομα αλλαγής χρήσης δεκάδων ισογείων χώρων, που θα μετατρέψουν τη γειτονιά τους σε κόλαση.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν μεταξύ άλλων, άμεσα να μην κλείσει ο περιφερειακός Φιλοπάππου και η οδός Ακάμαντος, να δοθούν άμεσα κάρτες στάθμευσης και διέλευσης, να ανοίξει ο πεζόδρομος προς την Πλάκα, να σταματήσει η επέκταση των μπαρ. Σε αντίθετη περίπτωση, απειλούν να μπλοκάρουν στην πράξη το έργο, παρότι δεν τους βρίσκει συνολικά αντίθετους, παρά μόνο ο τρόπος που κατασκευάζεται.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org