Κυριακή 20 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες
Ο θάνατος της μόδας

Φορέστε ό,τι θέλετε, ό,τι έχετε, ό,τι σας αρέσει. Η μόδα; Μα αυτή πέθανε, δεν το μάθατε; Αλλωστε από χρόνια τώρα, κανένα σοβαρό άτομο δεν υπάκουσε στις εντολές και τις επιταγές της. Και εσείς να είστε η ωραιότερη, η πιο εντυπωσιακή στη βραδινή έξοδο που έχετε προγραμματίσει; Κάντε του κεφαλιού σας και αφήστε ήσυχο το κεφάλι σας. Επιτέλους, ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε. Είμαστε; Δεν είναι σίγουρο Τέλος πάντων, μια ιδέα δίνουμε για τις νέες κοπέλες και τίποτε περισσότερο. Αλλωστε, οι «Απόκριες» δεν αργούν, σε περίπτωση που... Που κάποιοι έχουν τις αντιρρήσεις τους.

Και ο κόκορας κρασάτος

Λοιπόν, έχουμε και λέμε. θα χρειαστούμε ένα κόκορα, 120 γραμμάρια μπεϊκον, 60 γραμμάρια βούτυρο, μια κουταλιά σούπας λάδι, λίγο αλεύρι, μια σκελίδα σκόρδο, θυμάρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο, μισό μπουκάλι κόκκινο κρασί, 15 μικρά κρεμμυδάκια, 15 μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Θα προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Θα κόψουμε τον κόκορα σε έξι κομμάτια, θα σοτάρουμε το μπέικον με το βούτυρο και μόλις αρχίσουν να ροδίζουν θα αλευρώσετε τα κομμάτια του κόκορα μέχρι να και αυτά να ροδίσουν. Θα προσθέσουμε το σκόρδο λιωμένο και τα αρωματικά, αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Θα ρίχνουμε το κρασί και το βάζουμε στο φούρνο για μια ώρα μέχρι ο κόκορας να είναι... μεθυσμένος και τρυφερός. Τότε θα ξεφλουδίσουμε τα κρεμμύδια, θα τα βράσουμε για δέκα λεπτά σε νερό με λίγο βούτυρο και όταν είναι έτοιμα θα τα σοτάρουμε μαζί με μανιτάρια. Επειτα θα τα βάλουμε στην κατσορόλα μαζί με τον κόκορα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org