Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΓΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Σήμερα η σύσκεψη μπροστά στις 8 Μάρτη

Σε σύσκεψη με θέμα την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, και τις κοινές αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες και δράσεις για τα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία, στην υγεία, στην προστασία της μητρότητας, προχωρούν Ομοσπονδίες και Σωματεία. Η σύσκεψη θα γίνει σήμερα, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως).

Το κάλεσμα απευθύνουν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και το Σωματείο Εργαζομένων στις Χρηματοπιστωτικές Επιχειρήσεις Ν. Αττικής.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για υγεία και ζωή με δικαιώματα

«Σπάμε τις αλυσίδες του ατομικού δρόμου. Δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα για υγεία και ζωή με δικαιώματα»: Με το σύνθημα αυτό η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας προετοιμάζει τις πρωτοβουλίες της μπροστά στην 8η Μάρτη.

«Οι αγώνες των εργατριών για δουλειά με δικαιώματα και ανθρώπινα ωράρια εργασίας τον προηγούμενο αιώνα, που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, φωτίζουν και σήμερα την ανάγκη της οργάνωσης και πάλης των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών», σημειώνει η ΟΓΕ στην ανακοίνωσή της και καλεί σε ενίσχυση της φωνής «της αγωνιστικής διεκδίκησης για να μη φορτώσουν κυβέρνηση - επιχειρηματικοί όμιλοι πάλι στις πλάτες μας τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της διαχείρισης της πανδημίας». Καλεί τις γυναίκες να πάρουν θέση στον συλλογικό αγώνα «για μια ζωή με δικαιώματα στη σταθερή εργασία με μείωση του εργάσιμου χρόνου, με μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, με μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org