Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Συνεχίζουμε τον πολύμορφο αγώνα επιβίωσης με τα δίκαια αιτήματά μας

Συμβολικά αλλά αγωνιστικά θα τιμηθεί η ηρωική εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, και τα συμπεράσματα από τις πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών που οργανώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η Γραμματεία αποφάσισε τον Μάρτη να τιμήσει συμβολικά αλλά αγωνιστικά την ηρωική εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ, προσαρμοσμένη στα δεδομένα και με τα αντίστοιχα μέτρα προστασίας από την πανδημία. Επίσης, να ζητήσει συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή και του προέδρου του ΕΛΓΑ, για να του θέσουν το διεκδικητικό πλαίσιο και να πάρουν απαντήσεις στα κρίσιμα και δίκαια αιτήματά τους.

Η Γραμματεία χαιρετίζει τις πολύμορφες μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, σημειώνοντας πως «έχουν μεγάλη σημασία και αποτελούν αγωνιστική παρακαταθήκη του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, καθώς έγιναν εν μέσω της πρωτόγνωρης πανδημίας, λαμβάνοντας υποδειγματικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά ο πολύτιμος ρόλος των Συλλόγων και Ομοσπονδιών στην οργάνωση των αγροτών, στην κινητοποίησή τους, στη διεκδίκηση των αιτημάτων».

Σε σχέση με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα δίκαια αιτήματά τους - αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια, κατώτατες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα οι οποίες θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες, μείωση του κόστους παραγωγής, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας - επισημαίνεται: «Η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε - όπως και οι προηγούμενες - πως είναι αντίπαλος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, αφού δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης και προστασίας του πενιχρού εισοδήματός μας. Τα όποια ψίχουλα έχει δώσει έως τώρα απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα της στήριξης σε βιομήχανους, τράπεζες, επιχειρήσεις, εταιρείες κ.λπ. με πακτωλό χρηματικών ενισχύσεων».

Παράλληλα, η Γραμματεία καταδικάζει την πρόσφατη βάρβαρη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους φοιτητές, αλλά και σε άλλες κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται, υπενθυμίζοντας πως «το αγροτικό κίνημα έχει μεγάλη και πικρή εμπειρία από την κρατική καταστολή, τα "αγροτοδικεία", τα πρόστιμα, με στόχο το σταμάτημα της δράσης του. Δεν πρόκειται να τα καταφέρουν, θα τους γυρίσει μπούμερανγκ».

Με βάση τα παραπάνω, η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων καλεί τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς - Κτηνοτροφικούς Συλλόγους να συνεχίσουν τη δράση τους το επόμενο διάστημα, δίνοντας ταυτόχρονα βάρος στην προσπάθεια παραπέρα ενίσχυσης των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, με νέες μαζικές εγγραφές, με ουσιαστική λειτουργία των ΔΣ και των Γενικών Συνελεύσεων, με πρωτοβουλίες για κάθε τοπικό και γενικότερο πρόβλημα που προκύπτει, με συγκρότηση νέων, δυνατών Αγροτικών Συλλόγων, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η πάλη, να μεγαλώνει η ικανότητα κινητοποίησης των αγροτών, σε κοινή δράση με τους εργατοϋπαλλήλους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα απέναντι στους εμποροβιομήχανους, στα μονοπώλια, στους τραπεζίτες, που εκμεταλλεύονται το μόχθο τους και κερδοσκοπούν σε βάρος τους με τις πλάτες και τους νόμους της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου και της ΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση στην Τρίπολη για τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών(20/7/2021)
Διεκδικούν άμεσες αποζημιώσεις στο 100%(16/6/2021)
Πολύμορφες δράσεις με αιτήματα για την επιβίωσή τους(5/3/2021)
Συνεχίζουν πολύμορφα τον αγώνα επιβίωσης(26/1/2021)
Σήμερα οι κινητοποιήσεις σε καταστήματα του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα(1/7/2020)
Πολύμορφες πρωτοβουλίες μπροστά στη βδομάδα δράσης(18/6/2020)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org