Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΤΑΞΙ
Κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για ουσιαστικά μέτρα στήριξης

... και στη Θεσσαλονίκη
... και στη Θεσσαλονίκη
Κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν χτες οι Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ, διεκδικώντας μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους.

Αρχικά συγκεντρώθηκαν με τα οχήματά τους στη Λεωφόρο Αθηνών (Καβάλας) και Σπύρου Πάτση και στη συνέχεια με αυτοκινητοπορεία κατέληξαν στο υπουργείο Οικονομικών.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κινητοποίησης, ο Χρ. Σταϊκούρας εμφανίστηκε αρνητικός στο σύνολο των δίκαιων αιτημάτων τους, ενώ το μόνο που «υποσχέθηκε» ήταν η συνέχιση της επιστρεπτέας προκαταβολής, από την οποία ωστόσο όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών μόνο ένα μικρό μέρος του κλάδου μπορεί να επωφεληθεί.

«Αγωνιζόμαστε κόντρα στην πολιτική που μας αφανίζει ενώ διαθέτει δεκάδες εκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους», τονίζουν οι Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ, επισημαίνοντας τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν βρεθεί οι ταξιτζήδες με τις πενιχρές εισπράξεις, την ώρα που «η κυβέρνηση με την πολιτική της στην κρίση και την πανδημία δεν μας αφήνει να αναπνεύσουμε».

Ανάλογη κινητοποίηση έγινε χτες και από την Επιτροπή Αγώνα ΤΑΞΙ στη Θεσσαλονίκη, με συμβολική συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Μιλώντας εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα, ο Κώστας Μπότσογλου, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των ΤΑΞΙ τόνισε ότι ο κλάδος όπως και πολλοί άλλοι, έχει να δει μεροκάματο ένα χρόνο τώρα, ότι από τα 800 ευρώ του επιδόματος του Μάρτη κλήθηκαν να καταβάλουν όλες τις ασφαλιστικές εισφορές συν τα λειτουργικά έξοδα, ενώ η κυβέρνηση αντί να τους επιδοτήσει και να τους απαλλάξει από τις ασφαλιστικές εισφορές, τους έσπρωξε στα δάνεια των επιστρεπτέων προκαταβολών με τόκο που η πλειοψηφία των αυτοκινητιστικών δεν εισέπραξε.

Νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών στις 4 Μάρτη

Από τις χτεσινές κινητοποιήσεις στην Αθήνα...

Eurokinissi

Από τις χτεσινές κινητοποιήσεις στην Αθήνα...
Στο μεταξύ, σε τηλεδιάσκεψη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών των ΤΑΞΙ (ΠΟΕΙΑΤΑ) που πραγματοποιήθηκε επίσης χτες, μετά τις κινητοποιήσεις, οι εκλεγμένοι με την «Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία» ΤΑΞΙ, πρότειναν την κήρυξη πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης στις 4 Μάρτη. Η πρόταση στηρίχτηκε και από άλλους εκλεγμένους συνδικαλιστές, ωστόσο απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της διοίκησης. Τελικά, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία την Πέμπτη 4 Μάρτη, στις 11 π.μ., αντιπροσωπείες των σωματείων των αυτοκινητιστών από όλη τη χώρα να συγκεντρωθούν με τα ταξί τους στο υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματά τους.

Οι Επιτροπές Αγώνα στα ΤΑΞΙ συμμετέχουν στην κινητοποίηση, προβάλλοντας μεταξύ άλλων, τις εξής διεκδικήσεις: Αμεση ένταξη όλων των ταξιτζήδων στο επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ. Διαγραφή τμήματος των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Η επιστρεπτέα προκαταβολή να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Απαλλαγή από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα έκτακτα μέτρα, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων. Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Μείωση στο κόστος του πετρελαίου κίνησης, επιδότηση στην αντικατάσταση του οχήματος και του ταξιμέτρου. Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τη Δευτέρα η μηχανοκίνητη πορεία των αυτοαπασχολούμενων(2022-03-18 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο στις 31 Μάρτη για μέτρα στήριξης και προστασίας της υγείας(2021-03-11 00:00:00.0)
Καταγγέλλει απολύσεις εργαζομένων(2020-08-06 00:00:00.0)
Αγώνας απέναντι στην πολιτική που υπηρετεί τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα(2018-07-19 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών(2016-07-14 00:00:00.0)
Αγωνίζονται για να κρατήσουν τη δουλειά τους(2011-07-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ