Τρίτη 23 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντί της!

«

Κάτω τα χέρια από τους αγώνες των φοιτητών! Να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ! Να αφεθούν ελεύθεροι οι φοιτητές που προσήχθησαν!» απαίτησε η ΚΝΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της, ενώ ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση καταστολής στο ΑΠΘ. Στην ανακοίνωση σημείωνε:

«Αυτήν τη στιγμή δυνάμεις των ΜΑΤ και της αστυνομίας καταστέλλουν κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κάνοντας χρήση βίας, χημικών και δακρυγόνων, συλλαμβάνοντας φοιτητές, ανάμεσά τους και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων φοιτητικών συλλόγων, που δίκαια διαμαρτύρονται για το λουκέτο διαρκείας στα πανεπιστήμια απαιτώντας το ασφαλές άνοιγμά τους!

Είναι φανερό ότι ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη έρχεται να εφαρμόσει το δόγμα της κυβέρνησης "κλειστά πανεπιστήμια για τους φοιτητές, ανοιχτά για την καταστολή"!

Η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντί της!

Απαιτούμε να αποχωρήσουν εδώ και τώρα τα ΜΑΤ και οι δυνάμεις της αστυνομίας από το ΑΠΘ. Κάτω τα χέρια από τις αγωνιστικές διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων! Να αφεθούν ελεύθεροι οι φοιτητές που προσήχθησαν!».

Με ανάλογη ανακοίνωσή της χτες το πρωί καταδίκασε τα γεγονότα η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ενώ μετά τις συλλήψεις το βράδυ επισήμανε:

«Συνεχίζεται ο αυταρχικός κατήφορος. Οι αναίτιες πρωινές προσαγωγές των φοιτητών μετατράπηκαν σε συλλήψεις ενώ οι φοιτητές, με εντολή του εισαγγελέα, θα περάσουν τη νύχτα τους στο κρατητήριο ενόψει της αυριανής αυτόφωρης διαδικασίας.

Αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης απέναντι στους φοιτητές που διεκδικούν το αυτονόητο, να ανοίξουν οι σχολές και τα πανεπιστημιακά τμήματα και να γυρίσουν οι φοιτητές στις σπουδές τους και να μην εφαρμοστεί ο νόμος που εισάγει την καταστολή και εντείνει την επιχειρηματική δράση μέσα στα πανεπιστήμια.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται θα πέσει στο κενό.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org