Τρίτη 23 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποιήσεις για την Ειδική Αγωγή

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής, μαζί με εκπροσώπους των ΕΛΜΕ και της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Ανέδειξαν ότι αν η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να κρατήσει τα Ειδικά Σχολεία ανοιχτά πρέπει να λάβει τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα, προτού η κατάσταση ξεφύγει, με ολέθρια αποτελέσματα για μαθητές, εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους.

Απαίτησαν: Διενέργεια συχνών και επαναλαμβανόμενων δωρεάν τεστ στους μαθητές και στο προσωπικό των σχολείων. Παροχή του απαραίτητου υγειονομικού υλικού προστασίας (μάσκες, γάντια, ρόμπες) στο προσωπικό και τους μαθητές. Αραίωση του μαθητικού πληθυσμού με εκ περιτροπής διδασκαλία, εύρεση νέων αιθουσών κ.λπ. Αμεση απόφαση αναστολής λειτουργίας με την εμφάνιση κρούσματος. Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό δείκτη. Τέλος, δήλωσαν ότι στηρίζουν δυναμικά το κάλεσμα για απεργία - αποχή ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών.

Αντίστοιχη κινητοποίηση έκαναν εκπρόσωποι Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ την περασμένη Παρασκευή στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής. Απαίτησαν να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα στα Ειδικά Σχολεία, να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ, σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος, να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις, να παρέχεται φροντίδα στους πάσχοντες, να έχουν όλα τα σχολεία νοσηλευτή κ.ά.

Στη συνάντησή τους με την διευθύντρια Εκπαίδευσης έγινε ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και θα συνεχίσει να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να μείνουν ανοιχτά τα Ειδικά Σχολεία, έστω και τώρα, με ασφάλεια. Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί τόνισαν ότι ο αγώνας για τη διασφάλιση της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών συνεχίζεται, ενώ από τα πρώτα βήματα που θα κάνουν είναι η ενημέρωση και των γονέων, προκειμένου να συντονιστεί ο αγώνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία για την Ειδική Αγωγή σήμερα(18/3/2021)
Ειδικά σχολεία στο «κόκκινο»(18/2/2021)
Κινητοποίηση στη Ζάκυνθο για την ασφάλεια στα σχολεία(9/2/2021)
Ανησυχία από τα κρούσματα στο 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς(3/11/2020)
Κινητοποιήσεις για την προστασία της υγείας σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς(30/10/2020)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org