Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΑ
«Πάγωσαν» και οι εμβολιασμοί

Στα μεγάλα προβλήματα των νοσοκομείων ήρθε να προστεθεί και η απόφαση της κυβέρνησης στο «και πέντε» για αναβολή όλων των εμβολιασμών για τον κορονοϊό στην Αττική χτες.

Αναλυτικότερα, ενώ όλες τις προηγούμενες μέρες που ήταν γνωστή η επερχόμενη κακοκαιρία, τα κυβερνητικά στελέχη διαβεβαίωναν ότι έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη συνέχεια των εμβολιασμών, μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, ανακοινώθηκε ότι οι εμβολιασμοί στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και την Ανατολική Αττική θα ξεκινήσουν στις 10.30 π.μ., αντί για τις 8 το πρωί. Λίγο πριν τις 8 (δηλαδή λίγο πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο υπόλοιπο Λεκανοπέδιο) ανακοινώθηκε ότι η χρονική αυτή μετάθεση θα ισχύει για όλη την Αττική, ενώ μία ώρα μετά ανακοινώθηκε ότι εντέλει αναβάλλονται όλοι οι χτεσινοί εμβολιασμοί σε όλο το Λεκανοπέδιο...

Το αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει κομφούζιο, με τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις για τις αναβολές να πετυχαίνουν υγειονομικούς και εμβολιαζόμενους να παιδεύονται στο δρόμο, άλλους να επιστρέφουν σπίτια τους και άλλους να φτάνουν τελικά σε εμβολιαστικά κέντρα όπου ορισμένοι εμβολιάστηκαν (π.χ. στον Βύρωνα).

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας κάνει λόγο για επαναπρογραμματισμό των χιλιάδων ραντεβού που χάθηκαν, χωρίς να κάνει σαφές το πότε και πώς θα γίνει αυτό, ενώ αναπάντητο παρέμενε και το ερώτημα τι έγινε με τις χιλιάδες αδιάθετες δόσεις που βρίσκονταν ήδη στα εμβολιαστικά κέντρα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι σε πολλές περιοχές της Αττικής αναμενόταν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα μετακίνησης και σήμερα, αναπάντητο παρέμενε και το τι θα γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Παράλληλα, «στον αέρα» έμειναν και όσοι είχαν για χτες προγραμματισμένο ραντεβού για διαγνωστικό τεστ κορονοϊού μέσω της πλατφόρμας test.gov.gr. Πολίτες που μετά από αίτηση στην εν λόγω πλατφόρμα για δωρεάν ελέγχους είχαν δεχτεί μήνυμα να κάνουν χτες το τεστ, όταν ενημέρωναν ότι λόγω της κατάστασης στους δρόμους αδυνατούν να προσέλθουν, ενημερώνονταν από τον ΕΟΔΥ ότι «δυστυχώς δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στα προγραμματισμένα ραντεβού», αλλά θα πρέπει να κάνουν νέα αίτηση και να περιμένουν πότε θα επιλεγούν...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ