Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΑ
ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επικαλείται «ακραία φαινόμενα» και συνιστά «υπομονή»

Με τα γνωστά φληναφήματα των «ακραίων καιρικών φαινομένων» και φάρμακο διά πάσαν νόσον την ...υπομονή, προσπαθεί η κυβέρνηση να αποκρύψει την άθλια κατάσταση στην Αττική και τις δικές της ευθύνες. Χαρακτηριστικά είναι όσα ειπώθηκαν χτες το πρωί σε σύσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (με συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών, περιφερειαρχών και άλλων παραγόντων), για το συντονισμό, επισήμως, όλων των συναρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την κακοκαιρία. Σύμφωνα με το Μαξίμου, στη σύσκεψη εστίασαν στα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, στο οδικό δίκτυο και στο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Ο πρωθυπουργός έσπευσε κατόπιν να δηλώσει ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι εδώ στην Αττική με ένα πολύ έντονο καιρικό φαινόμενο (...) Θα επηρεάσει την Αττική, επηρεάζει ήδη την Εύβοια και θα επηρεάσει και μέχρι αύριο το απόγευμα την Κρήτη». Στην πεπατημένη των νουθεσιών και της ατομικής ευθύνης, συνέστησε «μεγάλη προσοχή σε όλες τις μετακινήσεις. Να αποφεύγονται όλες οι περιττές μετακινήσεις».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι «ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει το καλύτερο δυνατό» και συνέστησε ξανά «υπομονή για να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο το οποίο πράγματι είναι πρωτόγνωρο». Οσο για τους αναβληθέντες εμβολιασμούς, είπε ότι «θα επανέλθει το υπουργείο Υγείας για να καλύψουμε τα χαμένα ραντεβού το συντομότερο δυνατό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ