Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ - ΒΑΡΝΑΒΑΣ
Σε απελπιστική κατάσταση οι κάτοικοι, διαρκείς εκκλήσεις στήριξης από την τοπική κοινότητα

Eurokinissi

Την αγωνία των κατοίκων του Βαρνάβα και του Γραμματικού, που από προχτές ζουν τον εφιάλτη των αποκλεισμών λόγω του χιονιά, μετέφερε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της κοινότητας Βαρνάβα, Σπύρος Ηλίας.

Οπως σημειώνει, οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές είναι τεράστιες και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του προς την Περιφέρεια για στήριξη με μέτρα πολιτικής προστασίας, δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο. «Αυτήν τη στιγμή έχουμε μισθώσει έναν φορτωτή για να απεγκλωβίσουμε συνδημότη μας που είναι από χτες (σ.σ. προχτές) χωρίς ρεύμα και χρειάζεται οξυγόνο, για να τον μεταφέρουμε στο Κέντρο Υγείας», μας είπε χτες το μεσημέρι, την ώρα της σφοδρής χιονόπτωσης, με τον ίδιο να παίρνει μέρος στην επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Η περιοχή είναι χωρίς ρεύμα, με αποτέλεσμα να έχουν αδειάσει και οι δεξαμενές νερού, αφού τα κεντρικά αντλιοστάσια και οι γεωτρήσεις δεν μπορούν να στείλουν νερό στα σπίτια.

Οπως εξήγησε, η ανάγκη για συνδρομή από την περιφερειακή αρχή είναι τεράστια, καθώς τρία μέσα εκχιονισμού της κοινότητας έπαθαν βλάβη, με αποτέλεσμα να μένουν πολλοί δρόμοι ακαθάριστοι, όπως ο περιφερειακός δρόμος, που είναι κλειστός.

Γιατί δεν βοηθάει η Περιφέρεια; «Εχουν χάσει την μπάλα», απαντάει ο Σπύρος Ηλίας. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι μετά από σύσταση της Περιφέρειας επικοινώνησε με εργολάβο από την περιοχή για να μάθει πότε θα πάει να βοηθήσει, κι αυτός βρισκόταν στο Καλλιμάρμαρο!

Αποκλεισμένη η κοινότητα με ευθύνη της κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής

Σε σχόλιό της η ΤΕ Μεσογείων - Λαυρεωτικής Αττικής του ΚΚΕ επισημαίνει για την κατάσταση στην περιοχή του Βαρνάβα: «Η κατάσταση που διαμορφώνεται τις τελευταίες ώρες στις κοινότητες Γραμματικού και Βαρνάβα του δήμου Μαραθώνα είναι πάρα πολύ δύσκολη και επικίνδυνη. Η έλλειψη μηχανημάτων και προσωπικού και η μη ύπαρξη ολοκληρωμένου σχεδίου πολιτικής προστασίας έχουν αφήσει τις κοινότητες στην ουσία αποκλεισμένες, με πολλά νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, με άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης να μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή τους.

Οι διαβεβαιώσεις περί ετοιμότητας τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την περιφερειακή αρχή της Αττικής και τη δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας χάθηκαν στις πρώτες ώρες χιονόπτωσης.

Χωρίς καμία καθυστέρηση η κυβέρνηση και όλοι οι αρμόδιοι φορείς, Περιφέρεια Αττικής και δήμος Μαραθώνα, να εξασφαλίσουν όλα τα μέσα για τον καθαρισμό των δρόμων. Να πάρουν όλα τα μέτρα για να μην υπάρχει σπίτι χωρίς ρεύμα,να εξασφαλιστεί πρωτίστως η ασφαλής πρόσβαση σε νοσοκομεία σε όσους έχουν ανάγκη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ